KisBertényi - NagyBorsán

Bence továbbra is a mezőny élén


- Huszti György írása -

A második nap is lezajlott a szlovákiai Nagyborsán a Szlovák Junior Tour harmadik fordulójából. A Green Resort GC Par72 pályáján Jaczkovics Emma és Bertényi Bence túlélte a Cut-olást, de ez sajnos Horváth Ákosról már nem mondható el. Bertényi Boomy vezeti a mezőnyt, de már nem holtversenyben - mint az első napot követően - hanem egymagában. Bence ma is 74-et játszott, akárcsak tegnap. Horváth Ákos javult az első napjához képest, ma 82 (tegnap 84), de sajnos ez sem volt elég a döntőnapra kerüléshez, 12. helyen fejezte be a versenyt a fiú U16 kategóriában.

Jaczkovics Emma valami egészen “vicceset” produkált, nem hiába mondják, hogy a női sportolók fejébe nagyon nehéz belelátni. Emma az első 7 szakasz után -1 eredménnyel állt, majd +1 eredménnyel fordult. Igen ám, de a befejező kilencen (ami neki ma a front nine volt) esett, kelt. Végül 81-el fejezte be a mai napot - szerencsére legalább az utolsó szakaszon egy Birdie-vel búcsúzott mára a pályától -, így két helyet visszacsúszva T8. pozícióban várja a döntő napot.

Hétfőn remélhetőleg Emmának nem csak egy új hét, de akár egy új verseny is kezdődhet, míg Bencének azt kívánhatjuk, csak így tovább! 

--- --- ---

Beszámolónk az első versenynapról:
Szombaton kezdetét vette a szlovákia Nagyborsán a Szlovák Junior Tour III. fordulója. A háromnapos, WAGR minősítésű (tehát hátsó elütőkről játszott) versenyen a magyar színeket három Juniorunk képviseli. Mind a fiúk, mind a lányok mezőnye U21 és U16 almezőnyre oszlik. Az erősebb nem képviselői 32-en vannak, közülük öten nulla alatti, illetve tizenhárman kettő alatti hendikeppel rendelkeznek. Köztük Bertényi Bence is, aki az első napi +2 eredményével (74) az első napot követően, az előkelő a T1. helyen található az U16 kategóriában. Fiatal, balatoni harcos társa, Horváth Ákos 84-el kezdett, ezzel jelenleg T8 a pozíciója. 

A lányok mezőnye 23-as létszámmal startolt el. Itt négyen pluszos hcp-sek, illetve 9-en rendelkeznek kettő alatti mutatószámmal.
Jaczkovics Emma 83-al rajtolt és ezzel az U16 kategória T6. helyén található.

Folytatás (középső nap) vasárnap! Hajrá Magyarok!


Fotó: caddie.hu

2019.09.15.

Hozzászólások