Ki állítja meg Adélt?

Nem sok kérdés maradt

- Huszti György írása -

Vadkerti Adél, az elmúlt két év magyar bajnoka elrobogott a mezőny mellett a Kisorosziban zajló LIX. Magyar Amatőr Bajnokságon. Az elmúlt két nap legjobb eredményét (+2) produkálva tizenegy ütés előnyre tett szert Kiss Polett Karolinával szemben. Amerikai ösztöndíjasunk, a jelenlegi megosztott harmadik helyen álló Czerneczki Laurától, illetve Földházi-Nagy Zsófiától már huszonhat(!) ütés távolságra van. Adél ma három Birdie és három Bogey mellett, sokunk “rémálmán”, a 18-as szakaszon dupla Bogey-zott, ezzel lett oda a nullás score ígérete. Bár a sportban nincs vége, amíg nincs vége, de talán bátran kijelenthetjük, ha holnap bele nem lép egy gereblyébe, akkor újra, zsinórban harmadszor is Magyar Bajnoknak tekinthető.

A férfiak mezőnyét - egyáltalán nem meglepetésre - Rózsa Dávid vezeti, aki ma egyenletesen, és izgalommentesen 5 Bogey-val hozta a plusz ötös eredményét, a tegnap - színesebb kártyával - elért plusz négyét követően. Senior játékosaink talán kissé fáradtabbak, vagy csak előzékenyen előre engedték a fiatalabbakat, de tény, hogy az első napi Senior dobogósok helyett ma két fiatalabb áll a megosztott második helyen. Óriási meglepetésre a Balaton Golf Club fiatal tehetsége Horváth Erik, mindkét nap a hcp-je alatt játszva, illetve a - furcsa ilyet leírni - rutinos (de még mindig nem MidAmatőr) Szeberényi Máté. Mindketten négy ütés hátrányban vannak Dáviddal szemben, ami nyilván nem kis előny számára, ugyanakkor Kisorosziban még az utolsó két szakaszon is fordulhat a szél. 

A green sebességeken - tekintve, hogy ez a Magyar Bajnokság - továbbra is lenne mit javítani, ugyanakkor jó hír, hogy információink szerint ma délután megélezték a pinvágó eszközt, így a Bajnokság harmadik napján talán nem csorba lyukak várják majd a résztvevőket. Sajnos nem bírom megállni, hogy le ne írjam - és ez nem az eredményt elérő játékosok hibája(!) - méltatlannak érzem, hogy a Magyar Bajnokságon két nap után dobogón lehet állni plusz 34-es eredménnyel. Illetve, az sem segít a sportágon, hogy a harmadik napra (cut nélkül) már csak hetvenhárman maradtunk a Magyar Bajnokság startlistáján.
Ugyanakkor hatalmas dicséret illeti meg a klubház végtelenül kedves személyzetét, és méginkább a bírókat, akik gyakorlatilag torlódás és csúszás nélkül vezetik a mezőnyt szakaszról szakaszra, ez mindenképpen előrelépés.

Mindenkinek jó játékot a zárónapra!

Eredmények itt


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.06.29.

Hozzászólások