Két zászló mind felett

Bejött a próbaüzem- Véh Balázs beszámolója -

Aki régóta látogatja a szarvaskúti pályát, az jól emlékszik, hogy az ír Pitch&Putt Bajnok Gavin Irwin idejében volt már itt két zászló egy greenen. 

Aki olyan szerencsés, hogy módjában áll külföldi pályákra is ellátogatni, annak sem bántja a szemét, ha az úgynevezett shared green jelenséggel fut össze, a brit szigeteken és Amerikában is számos példa van rá, de a szomszédos Ausztriában is megtalálható az eset. Jelesül, hogy egy gurító felület szolgál ki két szakaszt két lyukkal, benne színben jól megkülönböztethető zászlókkal. (Csak zárójelben jelzem meg, létezik, hogy hármat is.)

Erre alapozva bátorkodott a Forest Hills a legutóbbi társasági versenyén kipróbálni ezt a régi-új formátumot. A Kulcs-Soft Nyrt. által szponzorált texas scramble verseny kitűnő alkalom volt a tesztelésre, szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a pályát ismét telítő 9 flightot.

A játékosok egyhangú és ellenvélemény nélküli visszajelzése alapján kijelenthetjük, jól vizsgázott az innováció. Az első kilencen piros, a hátsón sárga zászlók izgalmasabbá és változatosabbá teszik a pályát, és bár a mai versenyen megtapasztalt 648 közelítő ütés bizonyára statisztikailag még nem mérvadó, nem történt akadályoztatás. Ha történt volna, arra -mint minden ilyen pályán- ott a helyi szabály.

Az új körülményekhez a Tőkés Péter, Bérces Balázs alakulat alkalmazkodott a legjobban, különösen a hátsó kilencen voltak elemében, így 34 pontos együttállásban ugyan a Rózsavölgyi/Reményi és a Dr. Karvász/Dr. Seres párosokkal, ők vihették el a fődíjat.

A nettó győztes is hazai mezben feszített, Andrejszki Tibus a támogató fiával, Kulcsár Kevével szerzett 46 pontot, míg az ezüstöt a Vargha/Törőcsik Márk, a bronzot pedig a Rózsavölgyi/Reményi csapat abszolválta. János, aki valljuk be főkolomposként nem kis gyakorlattal bír a versenyszervezés területén, külön örömét fejezte ki, hogy az általa évek óta szajkózott két zászlós kialakítás végre megvalósult!

Most, hogy a gyakorlat visszaigazolta a próbálkozás helyességét, felvesszük a kapcsolatot a Magyar Golf Szövetség illetékeseivel és reméljük, támogatást nyer egy olyan kezdeményezés, ami jó a klubnak, jó a játékosoknak és ezzel minden bizonnyal jól szolgálja a hazai golfélet egészét is.


Fotó: caddie.hu

2020.08.24.

Hozzászólások