Két Leader-Flight a zsákban

Sikeres szereplés Észtországban


- Huszti György írása -

A középső napjához érkezett az Észt Junior Open versenye, amelyen a Pannonia Junior Akadémia triumvirátusa képviseli a hazai színeket, két magyar játékos pedig “Leader fligth-ban indul holnap, hiszen ötszörös Junior Bajnokunk Závaczki Bálint a tegnapi 73 után ma 74 játszott, ezzel őrzi második helyét a fiúk U18-as mezőnyében.

Bálint így értékelt röviddel a mai köre után:
“Két napot követően 7 ütés a hátrányom a hazaik bombaformában játszó játékosával szemben (aki jelenleg összetett mínusz négyben áll). Az elsődleges célom - a zárónapi utolsó flight - megvan. Innentől a cél a dobogó! Könnyed, laza játékot várok magamtól holnap is, a szél ma egy kicsit erősebb volt mint tegnap (2 ütős) valami hasonló várható holnap is. A WAGR (világranglista) pontok számítása alaposan átalakult idén, így jelenleg még nem tudom megmondani, hogy egy esetleges második hely mennyit hozhat a konyhára, de nem is erre akarok figyelni holnap”.

Mindeközben a még U14 korosztályú Stern Lea a “nagyok” (U16) között gyűjtőtt be, egy Leader Flight meghívót, köszönhetően mai +6(!!) játékának. A tegnapi egy egészes hcp javítást ma sikerült szinte megduplázni, így Lea várhatóan hetessel kezdődő hcp mutatószámmal búcsúzhat majd holnap este az Északi-tengertől.
“Rettenetesen boldog és kicsit talán fáradt vagyok” - nyilatkozta boldogan oldalunknak. “Nem is biztos, hogy értem mi történik velem pontosan. A siker egyértelműen az egyenes és hosszú drive-jaimnak köszönhető, illetve a putt-okra sem lehetett ma panaszom” (Egyszerű játék ez, a szerk.) ? “Megpróbálok holnap semmire sem gondolni, egyszerűen csak élvezni szeretném a játékot, mint ahogyan azt hiszem eddig is ezt tettem. Rettenetesen feldob, hogy itt lehetek életem első külföldi versenyén, egyáltalán nem nyomaszt, hogy nagyobb lányokkal játszom, én egyébként is inkább az idősebb korosztály tagjai között érzem otthon magam, és az első két napi flight-társam az észt Mia és a Finn Liv is rendkívül aranyos és kedves volt velem”.

Nagy Ármin is bemutatkozott ma, élete első nemzetközi megmérettetésén, Ő a fiúk U14 kategóriájában indult, és az első - bemutatkozó - napon egy bíztató 84-el (playing hcp alatt) kezdett. Talán csak a szerencsétlen 13-ason ütőtt “DuplaPar”-ért kár. De holnap, már sokkal rutinosabban vághat neki Ő is az Estonian Golf & Country Club néha-néha egy skót links pályát idéző, gyönyörű szakaszainak.

 

Fotó: caddie.hu

2020.07.15.

Hozzászólások