Két csapat

Csak egy maradhat


Dr. Bognár László "csapata" is megméretteti magát

Korábban, az MSGT tájékoztatásának megfelelően megírtuk, miszerint a Magyar Senior Golfozók Társaságának szerdai tisztújító Közgyűlésén nem várhatóak különösebb izgalmak, tekintve hogy szinte minden pozícióra csak egy egy jelölés érkezett.

Ehhez képest ma reggel "bomba robbant", amikor is az MSGT Főtitkára hivatalos jelölő levelet kapott.


Az alábbiakban a két “csapatnyi” jelölt nevei (a korábbi jelöltek nevei kékkel, a friss jelöltek nevei pirossal szedve):

Elnök: Dietrich Tamás, Dr. Bognár László

Főtitkár: Horváth Béla

Elnökség (5 fő): Batta Krisztina, Gratzl Ferenc, Jakobi László, Klézli Ferenc, Kovács Titusz, Sándor L. Tamás, Dr. Takács János, Koller György, Szalai Ervin, Nagy László, Kaincz Katalin, Tóth János

FB jelöltek (3 fő): Urbán László, Kovácsné Földesi Katalin, Verb Mihály, Hideg János, Jászkuti László

 

A ma reggeli jelölő levél:

Kedves Golfozó Társaim! 

A golf a szabadidő kulturált és egészséges eltöltésének az egyik legkiválóbb formája.
A szenior golf még több ennél: új esélyt ad a már sokat tapasztalt, sok csatát lefolytatott, visszavonulóban lévő emberek számára, hogy bölcsességüket felhasználva jó társaságot formáljanak maguk körül. Kellő toleranciával, megértéssel, udvariasan támogassák egymást az utolsó évtizedeikben baráti kapcsolatok építésében a közös szenvedélyük apropóján. Ez a közös érdek az egyébként rendkívül heterogén csoportban.

Ezért hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy néhányan közületek engem szeretnétek elnöknek jelölni a társaságunkban.

A következő évek fontosak, meghatározóak lesznek a sportág fejlődésének szempontjából. A Golf Szövetség, a golf klubok és a tagság közös munkája, együttműködése fogja meghatározni a sportág sikerét. Harminc évvel a rendszerváltás után, a golfsport társadalmi elfogadottsága olyan szinten van, mint a rendszerváltáskor. Legfontosabb feladat, a sportág társadalmi elfogadottságának növelése, imidzsének nagymértékű javítása. Konkrét elképzelésekkel, javaslatokkal tudjuk segíteni a szövetség munkáját, amennyiben igényt tartanak rá. Emellett koncentrálva a hazai szenior golf megerősítésére, magas szintű szakmai program megvalósítása mellett.

Alapszabályunk teljesen világosan meghatározza tennivalóinkat a nemzetközi kapcsolatok terén. Újra meg kell teremteni, illetve ismét működővé kell tenni azt a rendszert, ami dr. Krasznai András és Fehér Tibor idejében nagyobb aktivitásra serkentette Társaságunk tagjait.

Vissza kell hozni azokat az időket, amikor nem rendeztek nemzetközi versenyt nélkülünk Bledben, Ljubljanában, Karlovy Varyban, Hruba Borsán, Zágrábban, Schladmingban, Savudrián. Nem hiszem, hogy jobb szervezéssel nem lehetne elérni az öt-tíz résztvevőt ezeken a “Nemzeti Bajnokságokon”. Ne csak az emlékeinkben éljenek olaszországi barátaink által csodálatosan szervezett „Öt Nemzet Tornái”, amit követett ennek ausztriai folytatása.

Újra meg kellene keresni a kapcsolatot az írországi versenyeket szervező helyi vezetőkkel, mert mindannyiunknak felejthetetlen élmény volt a Dublin körüli pályák megismerése, a klubrendezvényen való részvétel, és az azt követő, Hencsén szervezett visszavágók hangulata. A játékosok által játszott esti élőzene csak növelte a barátságot. Ha valamelyik szomszédos ország kezdeményez valami újdonságot, nagyobb lelkesedést kellene tanúsítanunk a részvételben, hogy ne fordulhasson elő olyan eset, hogy a Szenior Tour 4 Countries sorozaton csak két magyar szerepeljen egy fordulóban. Az EB-k és a Monarchia Kupa természetesen fontos, azonban ezek a létszámkorlátok miatt csak kevés embernek elérhetőek. Ott is visszaépíthetőek lehetnek a Német-Magyar válogatott találkozók, váltakozó helyszínekkel.

A tagság számára is meg kell találni a nemzetközi versenyzés lehetőségeit, megkedveltetni a fiatalabb szenior versenyzőkkel az említett versenyeket, ahol talán a nagyobb tudású játékosok jelenléte is megfelelő motivációt jelenthet. A külföldi barátságos versenyeken nyílttá kell tenni a részvételt. Szponzorok bevonásával az önfinanszírozási rész is csökkenthető. Természetesen ehhez a vezetők szoros kapcsolata, barátsága és együttműködése szükséges.

Az EB részvétel teljes költségét a MGSZ fizesse ki, ahogy ezt teszi a többi korosztály esetén is. Ezen a versenyen a megjelenés nemzeti ügy! Az EB-re a kvalifikáció ne tartalmazzon szubjektív elemet. Megfelelő teret adni azon szenior golfozóknak (is), akik ezt a játékot nem csak társasági formában, hanem "versenyszerűen" szeretnék űzni. Természetesen az amatőr státusz adta lehetőségek között. Úgy érezzük, hogy most leginkább társasági játékot játszó csoportként tekintünk a szeniorokra, viszont vannak közöttünk olyanok, akik (a képességeikhez mérten) versenysportként űzik ezt a gyönyörű játékot.

Most az elnök(ség) limitációkat támogat atekintetben, hogy hol, milyen kategóriában induljak el egy ranglista versenyen. Tavalyi évig például nem is lehettünk rajta a MIDAM ranglistán, mert szeniorok vagyunk. Most azt lehet, de hátrányba kerülünk amikor egy midam szervezésű ranglistán indulunk a többi midam-ossal szemben. Szerintünk az, hogy szenior korú játékosok a midam-ok között is meg akarják méretni magukat, az mind az egyén, mind a szeniorok reputációja szempontjából előnyös.

A másik dolog amire jobban kellene figyelni, hogy 55+ évesen az embernek még akár lehet munkája is, és ezt figyelembe kell vennünk. Most 3 olyan szenior versenysorozat van, amin ranglista pontokat lehet szerezni, de hétköznap zajlanak. Nem mindenki tudja ezt megoldani és ezáltal hátrányba kerül. Véleményünk szerint a transzparencia megteremtése egy hangsúlyos, megkülönböztető elem kell legyen a jelenlegivel szemben. Legyen minden szenior korosztálynak egy koordinátora. Legyen minden klubnak egy-egy kapcsolattartója. A seniorgolf.hu frissítésre szorul, a Társaság történetét, a múlt és jelen eredményeit meg kell jeleníteni! A Társaság tagjait fényképpel (önkéntes) nyilvánossá kell tenni.

Szeretnénk, ha a Társaság tagjai aktívan és konstruktívan részt vennének a program kialakításában, ezzel sokkal nyíltabbá téve az egyesület működését. A klubokkal közösen olyan szenior nyílt napok szervezése, amelyen a sportágat népszerüsíthetjük a korcsoportunkban, ezeken a napokon többek között kedvező játéklehetőséget biztosítanának a tagjaink részére és az érdeklődők számára “golfízelítőket” rendeznénk. Az idős, nem golfozó tagjaink kapjanak jelentős tagdíj kedvezményt (pártoló tagság kialakítása). A társaság forrásait rendezvények szervezésére és felmerülő, igény esetén tagtársaink támogatására fordítanánk. Fontos feladatnak tartjuk a tagjaink kapcsolatrendszerét használva szponzorok, támogatók (ami nem feltétlen pénzbeli) felkutatására, a fent részletezett céljaink eléréséhez. 

2021. június 14. 

Sportbaráti üdvözlettel:
Dr. Bognár László
továbbá
Koller György, Juhász Sándor, Csepregi Csegő, Tóth János

Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.06.15.

Hozzászólások