Karantén Bajnokság a Bakonyban

Egy csak egy legény maradhat talpon a vidéken


- Véh Balázs VBlogja -

Nem tétlenkedtek a Forest Hills Golf Club játékosai, élve a kijárási korlátozás adta lehetőséggel - és persze betartva az elvárt biztonsági előírásokat- április elején nagy lelkesedéssel elindították az idei MatchPlay Házi Bajnokságot.

A húsz induló az első hónapban már mintegy félszáz összecsapást bonyolított le a nem mellékesen makulátlanul karbantartott zirci fellegvárban. A tulajdonos nem pusztán a tökéletes körülményekkel támogatja a játékosokat, hanem a majdani díjazáshoz is érdemlegesen hozzájárult!

Az esemény rendszere bár mutat hasonlóságot néhány más klubban alkalmazott versenyszisztémával, mégis különleges és igencsak újszerű! Minden játékos 1000 ponttal indult, és kihívásos rendszerben szerveződnek a csaták. A győztes 30 pontot és az induláskori pontkülönbség 10%-át abszolválja, ha alacsonyabban rangsorolt, mint ellenfele. Ha a magasabban jegyzett nyer, akkor kevesebb a jutalma és értelemszerűen a vesztes fél büntetése is, hiszen a különbség 10%-a ekkor nem bónuszként, hanem egyfajta csökkentő tényezőként kerül a kompenzációba. 

Belátom, ez így igen bonyolultan hangzik. Van azonban egy Krancz Balázsunk, aki mindehhez egy olyan weboldalt szerkesztett, ahol a felek látják a mindenkori állást, a meccsek eredményeit, valamint azt is, hogy kit van joguk kihívni. Illetve tudnak szabályos match play score kártyát is nyomtatni. A felület az eredmény rögzítését követően azonnal aktualizál, számol, és mutatja a friss tabellát!

Ez ám a klubélet karantén idején! Van, hogy foglalni kell a tee time-ot! Íme a pillanatnyi helyzet az élmezőnyről:

A versenykiírás legnagyobb előnye, hogy az is talál magának megoldást, aki havonta egyszer tud játszani és az is, aki akár minden nap! És persze - őrizve a golf szellemiségét - mindkét szélsőség közel azonos eséllyel pályázhat a rájátszásba való bejutásra és akár a végső győzelemre is. Nincsenek elmaradt meccsek, mindenki a saját lehetőségeinek megfelelően tervezhet!

Az alapszakasz augusztus 31-ig tart, utána NFL mintára wild card mérkőzések, majd a legjobb nyolc részvételével egyenes kieséses küzdelmek a döntőig. Ami pedig a tavalyi tapasztalatok alapján minden bizonnyal egy komoly, ottalvós fergeteg partiban zárul… 
Ilyen ez a Forest Hills!

Alcím ötlet: Arany János - Toldi
Fotó: Kállay Tamás

2020.04.30.

Hozzászólások