Kapitány, Kapitányom!

Forest Hills újrahangolás alattMegkezdődtek az előkészületek - szinte valamennyi hazai klub esetében - az idei szezonra, így beharangozó írásunk szinte bármely klubot érinthetne, ugyanakkor a szokásosnál meglepőbb fordulattal állt elő a zirci golfközösség. Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, a klub törzsgárdájának egy része átigazolt, így Hideg Dániel klubigazgató sem tétlenkedhetett, és az egészséges vérfrissítést elősegítendő, a munkáját támogató és a klubéletet fejlesztő új klubkapitányt kért fel, a zirci játékosok élére.
A friss, ropogós ? klubkapitányt, Klézli Ferencet törökországi golfozása közben értük utol:

Először is, engedd meg, hogy  gratuláljunk az új feladathoz, kihíváshoz!

Nagyon szépen köszönöm a "meglepetésszerű" gratulációt, úgy látszik, ez a meglepetések hete számomra ? hiszen egyrészt  szülinapi meglepetésként vagyunk most itt, köszönet érte drága feleségemnek! Másrészt, oszmán kiruccanásunk alatt, nagy örömmel fogadtam el a felkérést a klubkapitányi szerepre.

Mi vár rád a Forest Hillsnél, illetve mit várhat Tőled a Forest Hills?

Rengeteg témát érintettünk a megbeszéléseink alatt, de kiemelnék néhány hangsúlyosabbat: 
- Sokkal aktívabb megjelenést szeretnénk aktiválni a közösségi médiában. 
- A klubtagok és vendégeik részére több, újfajta programot kínálni.
- Átkívánjuk alakítani a klubbajnokságunk struktúráját. 
- A megváltozott Klubcsapat bajnoki szabályok miatt új válogatási módszert szeretnénk bevezetni.
- Valamint, nagyobb hangsúlyt kívánunk fordítani az új játékosok megtartására is.

Ez utóbbi, talán az egyik legösszetettebb téma a hazai golf területén. Van esetleg már valami konkrét elképzelésed ezzel kapcsolatban?

Néhány javaslat már körvonalazódik.
- Az egyik ilyen a "Játék a kapitánnyal" címet viseli. Rendszeres időközönként be lehetne jelentkezni a kezdőknek, hogy egy flightban játszanak a klubkapitánnyal. Ennek egyszerre van egy közösségépítő ereje, és egyben ez egy lehetőség átadni a golf írott és íratlan szabályait is számukra. Egyfajta mentori szerepnek képzelem ezt.
- Korábban már kidogoztam egy újfajta rendszert a kezdőjátékosok fejlődésének támogatására svéd példa alapján. Szeretném, ha be tudnánk ezt is vezetni.

Neked vannak más fontos szerepköreid is a hazai golféletben. Hogyan fogod tudni ezeket összehangolni?

Igen, ez így van, és számomra örömteli szerepek ezek. Természetesen egyeztettem erről Danival, így továbbra is fogtok velem találkozni bíróként is, és persze ne felejtsük el a Szenior Bajnokság szervezését sem. Ráadásul még azt is remélem, hogy néha  sikerül kijutnom játszani is ?

Sok sikert kívánunk a tervek megvalósításához, és akkor hamarosan találkozunk Veled Zircen, most már mint  a klub kapitányával is!

Köszönöm szépen, remélem minél gyakrabban és minél több hazai játékossal, golfszereplővel futhatunk össze a Bakony magával ragadó lejtőin.


Fotó: FaceBook

2023.01.28.

Hozzászólások