Junior Tour 2021.

Elkészült a Versenykiírás


- Az MGSZ Közleménye -


Idén is versenybe szállhatnak a juniorok a szezon nyolcfordulós versenysorozatába, a Roland Divatház által szponzorált Junior Tour stroke play bajnokságába. A Versenykiírás szerint, az elmúlt szezonhoz hasonlóan, négy kategóriában csillogtathatják meg a juniorok tehetségüket, felkészültségüket.

A Junior Touron az idén január 1-jén, 18. életévét még be nem töltött, versenyengedéllyel rendelkező magyar vagy hendikepigazolást bemutató külföldi junior indulhat.  A nevező játékosokat a hendikep-index alapján felállított négy kategóriába sorolják, mely beosztás az egész szezon során változatlan marad. Az eredményes játékosok közül fordulónként díjazzák majd a bruttó lány és fiú győzteseket, valamint a kategóriák első három helyezettjeit. A sorozat végén természetesen összesítik a legjobb eredményeket, ahol kategóriánként, a helyezések szerint legtöbb pontot begyűjtők állhatnak majd fel a dobogóra, a versenysorozat abszolút lány és fiú győztese pedig a négy legjobb eredményt hozó kör ütésszáma szerint kerülhet ki.

2020-ban a versenysorozatot Berkenyei Daniella és Fülöp Gergő nyerte, a kategóriák legjobbjai Sántha Laura és Fülöp Gergő (A-kategória), Szverle Enikő és  Zala-Kovács Péter (B-kategória), Horváth Eszter és Szalay Gellért (C-kategória), Palya Boglárka és Wendler Vajk (D-kategória) voltak.

Az idei versenysorozat június 17-én, a St.Lőrinc Golf Clubban startol és a tervek szerint, augusztus 19-én, a Birdland Golf Clubban ér véget, a szervezők azonban – a korábbi évek tapasztalata alapján - az augusztus 26-ai esőnappal is számolnak. A nevezések fordulónként, a két júniusi, valamint a három-három júliusi, illetve augusztusi versenyekre leadhatók a GOLFiGO rendszerében. Egy összegben törénő fizetés esetében is, az adott forduló előtt szükséges a versenyre törétnő nevezés "megerősítése". A Szövetség a tatai, zalacsányi, szarvaskúti, balatonudvari és büki helyszínekre buszos szállítást szervez a versenyzők számára. A koronavírus járványhelyzetre tekintettel, a mindenkor hatályos egészségügyi előírásokat továbbra is szigorúan be kell tartani. Ennek megfelelően, a Junior Tour egyetlen fordulóján sem lehet caddie-t alkalmazni és ez minden kategóriára érvényes, a szülők és a kísérők pedig 30 méter távolságban követhetik a verseny izgalmas pillanatait.


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.04.19.

Hozzászólások