Jubileum előtt

Egy magyar sikertörténet


- Huszti György írása -

Kevés olyan kezdeményezést lehet találni a magyar golf berkein belül, amely a 14. életévét ünnepelheti. Még a kolomposok teljes szeretetével átitatott, és az alulról jövő kezdeményezések csodapéldájának számító KeddiFérfinap is “csak” a tizedik évfordulóját ünnepelte tavaly.
Mégis az idén már a XIV. Komplex Product kupán vehetett részt az a 64 induló, akik elutaztak az év első hónapjában a törökországi Antalya-ba.

A kezdetekben a tízszeres(!) Magyar Bajnoknő Kocsis Réka és a korábbi Rally Bajnok Dibusz László által szervezett év eleji napsütés-keresés, odáig “fajult”, hogy az időközben egyszemélyessé zsugorodott szervező bizottság jövőre már a jubileumi XV. eseményt rendezheti meg.

Az idei mezőny nagyrészének apraja-nagyja eljött ma Terézvárosba, hogy a Sir Lancelot lovagi étteremben tapsolhasson a győzteseknek, illetve kellemes hangulatú anekdotázás közepette eleveníthesse fel a néhány hete történteket. Az öt különböző kategória nyertesei igazán komoly díjakkal, illetve igencsak komoly - a jövő évre szóló - árengedményekkel (300-600 Euró) lehettek gazdagabbak.

Ami a jövő évet illeti: Dibusz László, szokásainak megfelelően közvéleménykutatást tartott, így a korábbi résztvevők által eddig legjobbnak ítélt Cornelia Diamond - Nick Faldo pályáján kerülhet sor a XV. Komplex Product Kupára, illetve a bemelegítő GeoTech TexasScramble versenyre. A golfozók kérését figyelembe véve a lebonyolítás rendje is változik egy hangyányit, ezáltal az első napi négyfős TexasScramble versenyt két nap egyéni játék követi majd, amely után egy páros Texas nap következhet, majd még egy nap egyéni megmérettetés. A három napi egyéni játékból végül a két legjobb eredmény számítódik be és az így kialakult sorrendben játszhatják a helyosztókat a MatchPlay párosok a zárónapon.

Mi mást is mondhatnánk mint azt, hogy nagyon sok sikert kívánunk jövőre is a magyar golfturizmus ár-érték arányban legkedvezőbb versenyének, és persze reméljük, hogy a jubileumi XV. verseny jövőre még az ideinél is jobban sikerül majd (már amennyiben ez lehetséges egyáltalán).

Sok sikert Laci!


Fotó és videó: CorneliaResort, illetve caddie.hu

2020.02.02.

Hozzászólások