Jobban akarsz játszani?

Vezesd a LiveScore-t


Turkovics Ilona rögzíti a flight eredményeit a hencsei ranglistaversenyen


Vasárnap, Máriavölgyben csúcsot döntött a PLAY webalkalmazás. 112 játékos azonnali eredményei kerültek be a rendszerbe a 137 fős mezőnyből (82%). Ez utóbbi százalékos aránynál volt már erősebb és kissé gyengébb mutatószám is a PLAY történetében, az eddigi csúcs (egyéni versenyben) a tavalyi Pannonia Masters volt (88%), míg az idei TexasScramble Szezonnyitón teljes lefedettségű (100%) volt az arány.
Ugyanakkor, 112 játékos eredményét egy versenyen egyszerre még sosem rögzítették a rendszerbe. Ezúttal is köszönjük szépen a MidAm ranglistaverseny mezőnyének a “csúcsdöntést”. 

Az eddigi tapasztalatok alapján (a tavaly szeptember végi debütálás óta 14 verseny) az tökéletesen leszűrhető, hogy a LiveScore-t vezető játékosok átlag hendikepje lényegesen magasabb (16,4), mint azoké akik nem vezetik azt (21,2). Az tehát megállapítható, hogy átlagosan minél jobb játékos valaki, annál inkább fontosnak tartja a LiveScore vezetését. 

Ugyanakkor egy sokkal érdekesebb tény, hogy ha megvizsgáljuk az “online scorer-ek”, illetve a LiveScore-t nem írók napi teljesítményét, akkor azt a felettébb figyelemre méltó tényt kapjuk eredményül, hogy akik a valós idejű online score írása mellett döntöttek, azok átlagban 1,2 ütéssel játszottak jobban aznap (a saját phcp-hez képest), mint azok akik ezt nem tették meg. Leszűrhető tehát, hogy a jobb teljesítményhez nem csak az ütések gyakorlására és a felkészültségre van szükség, de az is üdvözítő út lehet, ha online scorer-kedünk a versenyen ?

Egyébként a tegnapi napon még egy csúcsdöntés született: tudniillik, egynapos versenyen sosem látogatták még ennyien a LiveScore oldalt (1 204 egyéni felhasználó), az eddigi egynapos csúcs 1 039 látogató volt, míg a legtöbben egy versenyre továbbra is a tavaly szeptemberi, háromnapos Horvát Junior Nyílt Bajnokságra voltak kíváncsiak, abban a három napban összesen 3 983 egyéni felhasználó látogatta meg a horvátországi verseny PLAY LiveScore oldalát.

További hír az online eredményfeltöltés világából, miszerint értesüléseink szerint a Magyar Golf Szövetség január 1-től a WHS (World Handicap System) azon verzióját vezeti be hazánkban, amelyben hendikepet módosítani továbbra is csak versenyen, illetve “hivatalos” EDS (Extra Day Score) napon lehetséges. Így a sok más országban már bevezetett azon rendszer, miszerint pl. holnap reggel Sobri Jóska és Zrínyi Ilona kimennek egy baráti golfozásra és ez hendikep módosító körnek minősül, egyelőre Magyarországon még nem kerül bevezetésre.

Mindenkinek további jó játékot és LiveScore írást (vagy "csak" nézegetést) kívánunk!


Fotó: Pánger Timi

2020.06.22.

Hozzászólások