Jelentős változások a Klubcsapat Bajnokságon

6+4 az új, szövetségi előírás- Huszti György írása -

A Magyar Golf Szövetség Versenyszervező Bizottsága (Dietrich T., Jakobi A., Révész T., Rózsavölgyi J., Zilahy Cs.) elkészítette - az idei - XIX. Klubcsapat Bajnokság versenykiírását. Az eddig megszokott játékrendszerhez képest jelentős változásokkal kell számolniuk a kluboknak és játékosoknak, az egy hónap múlva sorra kerülő megmérettetésen.

A szeptember végén (28-29.), a BalatonGolf pályáján megrendezendő versenyen külön bontásra kerül a bruttó és a nettó kategória. MInden klub - alapesetben - egy bruttó és egy nettó csapatot indíthat.

Bruttó csapat (Stroke): 6 fő (nincs megkötés a játékosok összetétele kapcsán)
Nettó csapat (Stroke-Hcp): 4 fő (az alábbi megkötésekkel)
1 fő Férfi játékos
1 fő Női játékos (aki lehet Felnőtt nő vagy Senior Nő) 
1 fő Senior játékos (aki lehet Férfi vagy Nő) 
1 fő Junior játékos (aki lehet Fiú vagy Lány)
A játékosok besorolásának alapja az, hogy melyik Ranglista kategóriában versenyzett a játékos 2019-ben.

A versenyen továbbra is két-két fős párosok játszanak a csapatokon belül (mindkét kategóriában), ugyanakkor az eddigi kétnapos FourBall játékmód is megváltozik. Idén az első napon FourSome, míg a második napon FourBall játékformára kerül sor (mindkét (bruttó és nettó) kategóriában egyaránt).

További “újdonság” hogy a pénteki gyakorlónap délutánján csapatkapitányi tájékoztató lesz (kötelező megjelenéssel), így minden bizonnyal elkerülhető lesz a tavalyi félreértés-sorozat megismétlődése.

Minden további releváns információ az MGSz Versenykiírásában!

Jó játékot minden Klubcsapatnak!


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.08.25.

Hozzászólások