Indul az EGA TeamShield

Erősen tartalékos magyar keretekkel


- Huszti György írása -

Gyakorlatilag éppen csak véget ért egy - magyarokat is érintő - EGA verseny és máris itt a következő. Tegnap zárt a European Young Masters Csehországban, az utolsó napot törölték a szervezők, mert néhány flight nem tudta befejezni a versenyt az özönvízszerű esőzés, illetve később a sötétedés következtében, így ifj. Sárközi Ricsi 69-ese is “ment a levesbe”, de azért mi őrizzük emlékeinkben a legszebb golfélmények között. Talán csak egy valaki örült a törlésnek leginkább tiszta szívből, egy norvég fiatalember, Michael Alexander MJAASETH aki a harmadik napon “szétcsúszott” és elbukta kétütéses előnyét a spanyol fiatalemberrel, Jose Luis BALLESTER-el szemben. Az égiek azonban megmentették és így végűl az Ő nyakába kerülhetett az aranyérem, bár amilyen magas szinten mozog a fairplay szelleme a skandináv országokban, még azon sem csodálkozhatnánk, ha előbb utóbb Spanyolországba kerülne a medalion.

De most forduljunk arccal Litvánia felé, ahol július 31 - augusztus 3. között kerül sor a négynapos EGA European TeamShield Championship-re, ez nagyjából a harmadosztályú csapat EB-re fordítható esemény. Az első napon egyéni StrokePlay-t játszanak a résztvevők, majd a mezőnyt kétfelé osztják és háromnapos MatchPlay küzdelem következik a Vilnius Grand Resort Par72, 6312 méter hosszú pályáján. 

Szigeti Csaba szövetségi kapitány repülési fóbiájának következtében a két magyar csapatot két megbízott szövetségi kapitány kíséri a versenyen (férfiak 13 csapat, hölgyek 10 csapat). A férfiak esetében ez Böndicz Gergő, a hölgyeknél Ács-Gergely Virág lesz. A férfi magyar válogatott: Kemény Kevin, Magyar Krisztián, Meznerics Gergely, ifj. Sárközi Richárd, míg a hölgyek induló kerete: Berkenyei Daniella, Czernecki Laura, Kiss Polett Karolina, Tóth Maya Napsugár. 

Böndicz Gergő megbízott kapitány - aki hétéves junior kapitányi tapasztalattal rendelkezik már - azt nyilatkozta lapunknak, hogy érzésre az 5-9. helyre érzi és várja a csapatot, természetesen nem mindegy, hogy az első StrokePlay napon sikerül-e a legjobb hat csapat közé odaérni. A csapat összeállítása nem a megbízott kapitányok dolga volt, azt korábban már a szövetség megfelelő tisztségviselői megtették. 

Mindkét csapatban erősen akadnak hiányzók, vannak akik más, egyéni versenyek miatt, van aki félreértés miatt, és akad aki azért hiányzik mert az Édesapja nem a megfelelő emberekkel ápol jó kapcsolatot. Egy biztos, lassan idénre véget ér a nemzetközi válogatott program, jövőre mindenképpen rendbe kell tenni a kvalifikációs kiírásokat, illetve a meglévőket be kell tartani, tartatni. A golf - szerencsére - nem olyan mint mondjuk az RSG, vagy a műkorcsolya, sokkal inkább olyan, mint mondjuk az úszás, aki először érinti meg a falat az a jobb úszó. 

Természetesen bármilyen összetételben is, nagyon és tiszta szívből szurkolunk a mindenkori Magyar Válogatottaknak és kívánjuk, hogy a lehető legjobb eredményt hozzák ki magukból és a lehetőségből.

Hajrá Magyarok! Hajrá Magyar Golf!

2019.07.28.

Hozzászólások