Időkapszula - Jövőkép 2010.

Ezt vizionáltam a magyar golfról mintegy 10 éve


- Bodor Tanár úr jegyzete -


Tiger Woods mögül kihátrálnak a szponzorai, vagyonának felét elviszi a volt felesége, másik felét az ügyvédek. Térden állva könyörög a magyar szponzoroknak, hogy támogassák, mert azt hallotta, itt nem szólnak bele, hogy a pályán kívül hány lyukra játszik. Felveszi a magyar állampolgárságot, hogy a magyar színeket képviselhesse az olimpián. Megkapja a szokásos anyagi támogatást, ami bőven elegendő arra, hogy béreljen egy panel lakást, vegyen egy villamosbérletet, és elfogadja egy magyar klub tiszteletbeli tagságát.

Megtanul magyarul, az ismerkedésnek nincs akadálya. Visszanyeri régi formáját.

Simán megnyeri a Magyar Nyíltat és a Magyar Kupát, majd sorban a Cseh, a Horvát, a Moldáv, sőt az Azeri Nyíltat is. És persze indul az összes hazai klubversenyen.

A nemzetközi média felfigyel. A Sport17 élőben közvetíti a magyar golf versenyeket. Idővel a többi TV társaság is beszáll, versenyeznek a jogokért, a jogdíjak egyre emelkednek.

A tehetséges magyar versenyzők nem mennek külföldre játszani, a híres külföldiek pedig tolonganak, hogy magyar versenyeken indulhassanak. A jobb magyar kupákra csak előselejtező után lehet bejutni.

Felébred a belföld. Mind több és több ember akar, és tanul meg golfozni. Megmozdulnak a befektetők, sorra épülnek a pályák, havonta adnak át egyet. Az iskolákban kötelezővé teszik a golf oktatást. A foci stadionokat átépítik driving range-nek.

Naponta születnek tehetségek. A magyar versenyzők sorra nyerik a nagy versenyeket. A tengerentúli versenyzők ide járnak át veszíteni. Az LPGA tour beolvad a LET-be. Kína 12 millió magyar golfedzőre tart igényt. A magyarok részvételét a nemzetközi versenyeken törvénnyel kell korlátozni, hogy más is beférjen a cut-ba. St. Andrews városát hivatalosan átkeresztelik Szentendrére. A Döntések Könyve magyarul jelenik meg, úgy fordítják le angolra. Magyarország megnyeri az olimpiát. Amelyen T.W. végül nem játszott, mert elkapott egy jó kis náthát.

És akkor felébredtem arra, hogy a bilibe lóg a fejem, és pattog a zománc... ?


Fotó: Independent

2021.11.15.

Hozzászólások