Idei Klubcsapat változások

Megszületett a Versenykiírás


A 2020-as Klubcsapat Bajnokságon Szabó János és Tursics Attila (Hencse National) akciója

 

Bő egy hónappal a XXI. Magyar Klubcsapat Bajnokság előtt megalkotásra és publikálásra került a megmérettetés Versenykiírása.
Az elmúlt években megszokott módon ismét módosult a Kiírás, a szabályalkotók láthatóan keresik, hogy mely játékforma lehetne a legmegfelelőbb a magyar golfklubélet számára a lebonyolítás tekintetében.

Az idei évben változatlanul bruttó (stroke), illetve nettó (str-hcp) versengésekben mérhetik össze tudásukat a hat-hat fős csapatok.

Az elmúlt évhez képest a legfőbb változások a következőek:
- A Bruttó csapatok versenyéből kimarad a Scramble játékforma. Itt 2 egyéni Stroke játékra és 2 db 2 fős BestBall játékra kerül sor. A tavalyi évben a gyengébbik egyéni Stroke eredmény kiesett, erre idén nem kerül sor, így a bruttó csapatok napi összpontszáma 4 különböző eredményből tevődik majd össze.
- A Nettó csapatok versenyéből kimarad az egyéni StrokePlay, itt szintén 2 db 2 fős BestBall játékra kerül sor, illetve 1 db 2 fős Scramble játékra. Így a nettó (Stroke-hcp) versengésben 3 különböző eredményből tevődik össze a csapatok napi összpontszáma.

 

Páros BestBall játékfroma: A páros mindkét tagja lejátssza az adott szakaszt (külön-külön labdával) és a jobbik eredmény a páros adott szakaszeredménye.
Páros Scramble játékforma: A páros mindkét tagja elvégzi az adott szakaszon a kezdőütést, majd az általuk jobbnak ítélt fekvéstől újra mindketten ütnek, és így tovább a szakasz végeztéig.

 

Az elmúlt évhez hasonlóan a csapatok idén is cserélhetik a benevezett hat játékos párjait, illetve versenyformáit. A párosok phcp-jének különbsége nem haladhatja meg a 18-at.

További részletek a Versenykiírásban


Fotó: MGSZ/Szabó Péter

2021.08.30.

Hozzászólások