I. Hungarian Winter Cup

Ciprusi szezonnyitó


- Az MGSz Híre -

A Magyar Golf Szövetség első alkalommal meghirdetett ranglistaversenyével, a március 4-6. között rendezendő I. Hungarian Winter Cup-al hivatalosan is kezdetét veszi a 2020. évi golf szezon, azonban ezúttal a Földközi-tenger varázslatos mediterrán szigete, Ciprus a helyszín.  A Szövetség szándéka szerint, a Elea Estate Golf Club par 71-es pályáján, huszonhét golfozóval startoló grand slam tradíciót teremthet majd a versenyszezon bővítése érdekében. 

Az I. Hungarian Winter Cup mezőnyének több mint a fele top10-es ranglista helyezett, így a nyárias téli szezonkezdet kiélezett küzdelemet hozhat. Az indulók között ott találhatjuk a felnőtt kategória legjobbjait: Rózsa Dávidot, Zilahy Csabát, Kiss Polett Karolinát és Sándor Virágot, de szép számban neveztek junior kiválóságok is: Závaczki Bálint, ifj. Sárközi Richard, Somogyi Bence és Berkenyei Daniella.

Március 1-3. között gyakorlónapok várnap a golfozókra, szerdától pedig kezdetét veszi a háromnapos stroke play verseny. A csillogó Földközi-tenger és az ősi Páfosz környezetében fekvő Elea Estate Golf Club pályája a varázslatos mediterrán környezet ellenére azonban valódi kihívást tartogat.

Sir Nick Faldo a pálya átadásakor azt nyilatkozta, hogy a nagy ütésekkel bevehető pályával ellentétben, a gondolkodó golfjátékra fektette az építés során a hangsúlyt, ahol a golfozó a 18 szakasz stratégiai rejtvényének valamennyi fordulatát fokozatosan fejti majd meg.  A kihívásokkal teli pályatérkép mindenesetre szentjánoskenyér- és olajfa ligeteken, mállott mészköveken, a mediterrán vidékre jellemző sötétzöld pampafüves fairway-jen és semi-rough-on és a vadonban élő gyógynövények mezőjén vezet keresztül. A tervező a pálya kialakításakor a környezetvédelemet és a fenntarthatóságot is szem előtt tartotta: nemcsak a őshonos vegetáció telepítésére, hanem a legmodernebb, digitalizált öntözőrendszer kiépítésére is nagy hangsúlyt fektetett.

A Versenykiírásban foglaltak szerint, a bruttó és nettó kategória győztesei a mediterráneum különleges amfora díjait vehetik majd át a Magyar Golf Szövetség főtitkárától, Makszin Árontól, valamint a verseny szervezőjétől, Batta Krisztinától, a Golf Travel Hungary ügyvezető igazgatójától.

Az időjárás más most is a hazai nyár hangulatát idézi, szerdán pedig akár 21 fok körüli, kellemes meleg fogadhatja a rajtolókat. A végeredménybe csupán a csütörtökre és péntekre várható lehűlés, erősödő szél és eső szólhat bele.

Az I. Hungarian Winter Cup startlistáját és eredményeit a PC Caddie oldalán kísérhetjük figyelemmel.

Nevezők listája:
Batta Krisztina
Benke Ákos
Berkenyei Daniella
Földházi-Nagy Petra
Földházi-Nagy Zsófia
Fülöp Gergő
Hoang Huyen Vuong
dr. Horváth Mihály Gábor
id. Tóth János
ifj. Sárközi Richárd
Kiss Polett Karolina
Kürti Péter
Magyar Krisztián
Dr. Mező Ágnes
Movik Gabriella
Nagy Ármin
Novák Botond
Phuong Lan Dang
Rózsa Dávid
Sándor Virág
Somogyi Bence
Stern Lea
Thu Dung Hoang
Véh Balázs
Xuan Tho Dinh
Závaczki Bálint
Zilahy Csaba


Fotó: MGSz

2020.03.01.

Hozzászólások