Holnap a fiúkon a sor

Indul az EGA Férfi Klubcsapat Bajnoksága


- Huszti György írása -

A hölgyek után (Balatonudvari) ezúttal az erősebbik nem képviselőin a sor, hogy összemérjék erejüket és tudásukat a legjobb európai klubcsapatok szintjén. A dél-franciországi Bordeaux melletti Médoc Golf Resotban indul útjára csütörtök reggel a kis fehér játékszer, ahol Európa legjobb 25 klubcsapata versenghet egymással 24 országból (a házigazda franciáktól a címvédő jogán két klub is). A magyar színeket - akárcsak néhány hete - itt is a Pannonia GCC játékosai képviselik. A háromtagú férficsapat tagjai: Rózsa Dávid, Szeberényi Máté, Závaczki Bálint.

A csapatok tagjai háromnapos StrokePlay versenyt játszanak, a csapat leggyengébb score-ja mindennap kiesik a közös halmazból így alakul ki a végeredmény. 
Az időjárás az első napon nem lesz túl kegyes a résztvevőkhöz (16 fok és eső), de úgy néz ki a második-harmadik napon már nem kell az elemekkel küzdeni (ellentétben a lányokkal a néhány héttel ezelőtti balatoni “télben”).

A mezőny - a nőihez hasonlóan - rendkívül kemény, a 75 indulóból 47-en rendelkeznek pluszos hendikeppel, míg az első 62 játékos kettes alatti mutatóval bír. Itt található a hcp sorrendben a 48. helyen Závaczki Bálint (0,0), illetve a 61-en Rózsa Dávid (1,7). A magyar mezőnyben igencsak erős mutatónak számító 3,4 hcp-jével Szeberényi Máté “mindössze” a 68. helyen található a listában.

Ugyanakkor, szemezgetve a csapatok indulói között, úgy látjuk, hogy a 25 csapatos mezőnyben, egy jó hcp körüli játékot hozva, óriási bravúrral akár 10 ország klubcsapatait is megelőzhetik a magyar fiúk. Reméljük nem csak a kincstári optimizmusunk íratja ezt velünk, és nem lesz kacsa a jövendölésünkből, hanem a valóság is alá fogja támasztani vágyainkat.

Hajrá Magyarok! Hajrá Pannonia! 


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.10.23.

Hozzászólások