Hole in One és egyéb Sasok

Köd előttem, Hcp javulások utánam


Jaczkovics Emma elütése a reggeli ritkaködben

- Huszti György írása -

A reggeli köd felszállta után, gyönyörű golfidő, szikrázó napsütés és szinte szélcsend fogadta az utolsó idei ranglistaverseny több mint 100 fős mezőnyét. Ennek megfelelően nem kevés hcp javítás is történt, még annak ellenére is, hogy Zalacsány nincs adakozós kedvében a playing hendikepek kapcsán.

A várakozásoknak megfelelően Kötél Bence és Lovro Horvat egészen az utolsó szakaszig fej-fej mellett haladt, de végül a horvát játékos utolsó (rossz) drive-ja, és ezt követő Tripla Bogey-ja “könnyű" győzelmet jelentett Bence számára, akit egyébként két forecaddie is elkísért Édesapja és Bertényi Balázs személyében.

Rádonyi “Csicsó” Kristóf igencsak meglepte flight- és fogadótársait egy gyönyörű plusz ötöt produkálva és ezzel a Top3 megtisztelő társaságába felkapaszkodva. 

A junior lányok között mindkét élversenyző betlizett. Berkenyei Daniella egyenesen egy Tripla Bogey-val nyitott, amit ugyan egy Birdie kompenzált a kettesen, de plusz tizenegyes score-ja nem élete legjobbja volt. Jaczkovics Emma ugyan megelőzte Őt, de mivel így is +10 lett a vége, nyilván Ő sem lehet elégedett ezzel a győzelemmel. Alulkoncentráltságának ékes bizonyítéka az utolsó green-en elkövetett három putt-ja (mintegy 7 méterről indítva az elsőt).

A női mezőny legjobb score-ját Turkovics Ilona produkálta (87), de ebben a mezőnyben született meg a mai nap legnagyobb hcp javítása is: Heizler Zsuzsanna 41 nettó stableford pont.

Nem kevéssel maradt le (40 nettó pont) Bozsaky Márk, aki Eagle-re váltotta igen ígéretes drive-ját a négyes, rövid Par4-es szakaszon, Ő ha egy kicsit jobban bírja a nyomást a végén és nem Duplával fejezi be, még nagyobb meglepetést is okozhatott volna. Csepregi Csegő "Senior Sasát" sem volt utolsó élmény közelről figyelni a flightársaknak a szakadékos hetesen.

És persze volt ma még egy Sas, mit Sas(?) egyenesen Hole in One, és ki más üthette volna mint a hosszú hetek óta kiváló formában futó Hatvári “Czip” Árpád, aki a 16-os Par3-as szakaszon örvendeztette meg önmagát és a nagyérdeműt, akik így bátran pezsgőzhettek a scoring area-ban kialakított ünneplő helyen.

Gyönyörűen búcsúzott a szezon érdemi részétől Zala Springs és a ranglista mezőny is.
Mi különösen köszönjük, hogy bár évközben mindig volt egy-két flight akik nem írták menetközben a LiveScore-t a PLAY.caddie alkalmazásban, itt ma az utolsó versenyen eljutottunk oda, hogy minden flight-ban volt egy (vagy több) online scorer. 

Köszönjük! Gratulálunk! Jó pihenést! Jövőre Veletek, ugyanitt!


Fotó: caddie.hu

2019.10.26.

Hozzászólások