Hogyan leszel golfozó?

Idén nyaralj a golfklubban és válj golfozóvá


- A Budapest Highland Közleménye -

Szabadtéri sportprogram 30 hektáros területen, igényes környezetben.

Lépések:
Első lépés: 2 órás bemutató golfoktatás 4.990 forintért. Ha valaki már eldöntötte, hogy megtanul golfozni és beiratkozik a kezdő 10 órás golfoktatásra, ez a lépés kihagyható.
Második lépés: kezdő 10 órás golfoktatás 39.990 forintért.
Harmadik lépés: 10+1 órás haladó golfoktatás 44.990 forintért.
Negyedik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság egész évre. Golfütőket ingyenesen biztosítunk! ?
Ötödik lépés: vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára.
Hatodik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára.

Juniorokat is várunk!

Bármilyen hihetetlen: olcsóbb, mint egy elegáns fitneszterem! Sokan azt hiszik, hogy a golf egy szűk, milliárdos rétegnek szóló, zártkörű, méregdrága időtöltés. Világszerte több tízmillió ember tudja már, hogy a golfpályán megtalálhatja a sportot, az üzleti vagy baráti kapcsolatépítés, társkeresés, ismerkedés lehetőségét és a pihenést, kikapcsolódást. Igényes társaságot igényes környezetben.

Kik szoktak golfozni? A Highland Golf Club legfiatalabb játékosa 6 éves, a legidősebb 83 éves. Játszanak itt egyetemisták és üzletemberek, irodából érkezők és nyugdíjasok. Összeköti őket a kulturált környezet és társaság iránti igény, bármivel is foglalkoznak.

Még soha nem golfoztál? A golf nem csak egy szabadidős sport, hanem egy társasági esemény is, ahol sok új emberrel ismerkedhetsz meg igényes környezetben.

Első lépés: 2 órás bemutató golfoktatás:
Ha még nem golfoztál de szeretnéd kipróbálni, akkor első lépésként a bemutató golfoktatást ajánljuk, ahol igényes környezetben eltölthetsz 2 órát a golfpályán. A könnyed, jó hangulatú program során megismerkedünk az alap-ütésekkel, körbemegyünk a pályán, és egy kis versenyt is szervezünk. ? Bármilyen sportos, kényelmes ruházat és lapos talpú cipő megfelelő.
A részvételi díj 4.990 forint/fő, melyet a helyszínen fizethetsz. Az ár minden költséget tartalmaz. (Oktatás, ütők, labda, pályahasználat.) Folyamatosan indítunk bemutató golfoktatást, jellemzően szombati napokon. Az előre meghirdetett aktuális időpontok a honlapon, illetve a Facebook oldalon találhatóak (regisztráció szükséges): Bemutató golfoktatás aktuális időpontok.

Második lépés: 10 órás kezdő golfoktatás:
Szeretnél megtanulni golfozni? Hogyan tovább? A teljes golfszezonban (márciustól októberig), folyamatosan lehet jelentkezni kis csoportos (3-4 fő) 10 órás kezdő golfoktatásra. Itt az alapvető ütéstípusokat, legfontosabb szabályokat tanulhatod meg.

A 10 órás kezdő  golfoktatás ára 39.990 forint/fő, és az alábbiakat tartalmazza:
- 10 óra oktatás (4×2 óra gyakorlat, 2 óra elmélet, a végén vizsga)
- 10 kosár gyakorlólabda (1 kosár: 48 darab labda)
- 1 hónapig a gyakorlóterületek és a PAR3 pálya korlátlan használata
- 3 darabos kezdő golfütő-készlet ingyenes használata
- a 10 órás kezdő golfoktatásgolfoktatás végén megszerezhető “Pályaengedély” a magyarországi golfpályákon történő játékra jogosít (versenyeken történő induláshoz, illetve külföldi pályákon történő játékhoz külön, ún. EGA kártya vizsgát kell tenni)

Érdemes minél többször kijönni gyakorolni, hogy az órán tanultakat begyakorold.
Az aktuális időpontok megtalálhatóak ITT Kezdő golfoktatás.

Harmadik lépés: 10+1 órás haladó golfoktatás:
Ha még szeretnél csiszolni tudásodon, azt kis csoportos (3 fő) haladóknak szóló golfoktatáson is megteheted. A haladó golfoktatás célja, hogy a golfozó EGA-kártyát szerezzen.

A 10+1 órás haladó golfoktatás ára 44.990 forint/fő, és az alábbiakat tartalmazza:
- 10 óra oktatás (5×2 óra)
- plusz1 óra: szövetségi szabályvizsga
- 10 kosár gyakorlólabda (1 kosár: 48 darab labda)
- 1 hónapig a gyakorlóterületek és a PAR3 pálya korlátlan használata
- golfütők ingyenes használata

Az oktatási formáról további részleteket ITT találsz: Haladó golfoktatás.
Ha valaki szeretné golftudását tovább csiszolni, a golfoktatóknál egyéni órák keretében teheti ezt meg.

Negyedik lépés: kezdő „PAR3” klubtagság:
A következő lépés a kezdőknek kialakított ún. “PAR3 pályára” érvényes klubtagság megvásárlása. Ez egy 3 szakaszos golfpálya, igazi golfélményt nyújt, kb. fél óra alatt tudja egy kezdő lejátszani. A “PAR3 klubtagsággal” korlátlanul használhatod ezt a pályát, illetve az összes gyakorlóterületet.

A kezdő golfozóknak az első évben általában ez elég is: elvégzik a 10 órás kezdő golfoktatást, megvásárolják a PAR3 klubtagságot, sokat kijárnak gyakorolni.

Ötödik lépés: vizsga a 9 szakaszos “nagy” golfpályára:
A 10 órás kezdő golfoktatás végén sikeres vizsgát tett játékosok a Magyar Golf Szövetség regisztrált golfozói lesznek, és a pályaengedély jogosít a magyarországi golfpályákon történő játékra.

Versenyeken történő induláshoz illetve külföldi pályákon történő játékhoz külön, ún. EGA kártya vizsgát kell tenni.
Minden hónapban, általában szombat délelőtt szervezünk elméleti szabálytanfolyamot. A teszteket a Magyar Golf Szövetség javítja és regisztrálja.

Junior golfozók:
A junioroknak az előadás és vizsga is ingyenes, viszont sikertelen vizsga esetén a játékosnak újabb tanfolyamon kell részt vennie, melynek díja 10.000 Ft/fő.
Az EGA-kártya a 18 év alatti junior golfozók számára ingyenes, azonban számukra is kötelező a regisztráció.

Felnőtt golfozók:
Az oktatás díja felnőttek számára 10.000 Ft/fő.
Az EGA-kártya éves díja 2020-ban felnőtt golfozók számára 15.000 Ft/év, melyet a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) részére kell befizetni.
A vizsgára jelentkezők felkészülését nagyban segítheti a Magyar Golf Szövetség honlapján megtalálható A golf szabályai című szabálygyűjtemény.

Hatodik lépés: klubtagság a 9 szakaszos “nagy” golfpályára:
Ha sikeres vizsgát tettél, akkor eljött a nagy nap, és lehet klubtagságot venni a nagy, 9 szakaszos pályára. Ezzel a tagsággal is korlátlanul lehet játszani az egész golfszezonban. Érdemes elindulni a versenyeken is, ahol neves szponzorok ajándékait lehet megnyerni és sok új barátot, üzletfelet lehet szerezni a jó hangulatú rendezvényeken, klubdélutánokon.

Az aktuális versenynaptár elérhető ITT: Versenyek.

 

Juniorokat is várunk!
Junior oktatás: már 6 éves kortól jöhetnek a gyerekek golfozni.
Hétvégi időpontokban, több tudásszinten, junior korosztály számára Tóbiás Zsolt és Scridon Laura PGA oktatók juniorok számára tartanak csoportos edzéseket.
Nyári junior golf táborok: július és augusztus hónapokban egyhetes golf táborokat szervezünk, napi 4 óra golfoktatással, teljes ellátással, gyermekfelügyelettel.

Információ: Junior oktatás, tábor.

 

Budapest Highland Golf Club
Klub, nem csak pálya...


Fotó: caddie.hu

2020.05.06.

Hozzászólások