Hogyan játszd a meccsed!

Résztvevők, lebonyolítás, egyebek


Kisoroszi madártávlatból


- Huszti György beharangozója -

A cikk frissítésre került: 10.07-én 09:30-kor


Végül 32 (19 férfi és 13 hölgy) játékos vághat neki a NAPI.HU - X. Magyar Nyílt MatchPlay Bajnokság küzdelmeinek a hosszú hétvégén. A helyszín már néhány hete megváltozott, hiszen a Balaton Golf sajnos ezúttal sem tudott eleget tenni az elvárható pályaminőségnek, így idén az MGC Kisoroszi pályáján találkozhatnak a meccsjátékforma “szerelmesei”. 

A lebonyolítási rend:

FÉRFIAK: 
- A játékosokat (a szeptember 30-án “birtokolt”) hendikep sorrendbe állítják, 13 kiemelt lesz, Ők pénteken nem játszanak. A másik 6 versenyző 1 matchplay selejtezőkört játszik, ahonnan a 3 győztes csatlakozik a legjobb 16-hoz, 
- A 16-os mezőnyt ismét hcp sorrendbe állítják (lásd Versenykiírás) és Ők egy 16-os matchplay-t játszanak egymással kiemelési ágrajz szerint mindaddig amíg minden helyezés pontosan ki nem alakul.

NŐK: 
- A játékosokat (a szeptember 30-án “birtokolt”) hendikep sorrendbe állítják, 3 kiemelt lesz, Ők az első körben (szombat reggel) nem játszanak. A másik 10 versenyző egy matchplay kört játszik, az 5 győztes csatlakozik a legjobb 8-hoz, az 5 vesztes egy új táblára kerül (9-13 helyezések).
- A legjobb 8 mezőnye egy 8-as matchplay-t játszik egymással, kiemelési ágrajz szerint, mindaddig amíg minden helyezés pontosan ki nem alakul.
- A 9-13 helyezésekért lesz 3 kiemelt (Ők szombat délután nem játszanak), a 4-5 leggyengébb hcp-s játékos egy matchplay mérkőzést játszik egymással, ahonnan a győztes bejut a 9-12 helyezések 4-es táblájára, a vesztes pedig “hazamegy” (számára véget ért a verseny a 13. helyen).

HCP holtverseny:
A férfi játékosok között két játékost érintő hcp azonosság állt fent. A Versenyigazgató úr által megtartott sorsolást (érme feldobást) Ralph Müller nyerte, így Ő a 9., míg Novák Botond a 10. kiemelt lesz (a nevezési határidő (szeptember 30.) hcp sorrendje szerint).

A résztvevő játékosok listája:

+3.7   Kötél Bence
+2.6   Bertényi Bence
+0.4   ifj Sárközi Richárd
+0.1   Somogyi Bence
1.1   Zsimán-Lebovics Zénó
3.0   Nagy Ármin
3.1   Curley William
3.5   Magyar Krisztián
3.8   Müller Ralph
3.8   Novák Botond
3.9   Meznerics Gergő
5.1   Zilahy Csaba
6.8   Jaxson Williams
7.2   dr. Horváth Péter
7.5   Szalay Attila
8.7   Dr. Takács János
9.0   Hatvári Árpád
9.6   Hideg János
14.3   Kürti Péter

+1.3   Jaczkovics Emma
0.2   Berkenyei Daniella
3.2   Batta Krisztina
3.5   Kiss Pollett Karolina
5.9   Stern Lea Sára
6.1   Hoffmann Annamária
12.2   Sajner Zsuzsanna
12.5   Turkovics Ilona
13.5   Movik Gabriella
14.4   Sam Kinh Anh
15.0   dr. Lex Annamária
16.1   dr. Fiserné Koplányi Eszter
17.2   Bihari Gyöngyvér

 

Startidők, Flightok, Döntetlen állások:
Az első versenykörre (férfi selejtező mérkőzések) péntek reggel 8:00 órától kerül sor az egyes elütőről 10 percenkénti indulással. Míg szombaton és vasárnap is két-két shotgun startra kerül sor 8:00 és 13:30 órai kezdettel. Valamennyi flight két(!) főből fog állni.
Döntetlen eredmény nem születhet, amennyiben az utolsó szakaszt követően döntetlen az állás, hirtelen halálig tartó playoff szakasz(ok)ra kerül sor. A shotgun startos körökben, ha egy meccs pl. a négyes szakaszon ér véget döntetlennel, az esetben a következő (az ötös szakaszról) indul a rájátszás. 

Elütők:
Nyílt Bajnokságról van szó (ne tévesszen meg senkit, hogy ezúttal már egyetlen külföldi nyilvántartású induló sincs), így a 19 férfit és 13 hölgyet felvonultató mezőny a hátsó elütőkről (fehér és kék) játszik majd.

LiveScore, Scorekártya:
A matchplay bajnokság alatt LiveScore nem fog üzemelni, a játékosok “csak” papíralapú scorekártyát kapnak, ahol az adott szakaszt nyerő játékos oszlopába 1-et, a szakaszt elvesztő játékos oszlopába 0-át kell írni (döntetlen szakasz esetében mindkét oszlopba 0,5 kerül.)

GOLFiGO:
A startlista (amelyről emailt kapnak a játékosok) csütörtök 12:00 órától tekinthető meg a GOLFiGO rendszerben, ahol egyébként természetesen ágrajz szerint láthatóak lesznek a mérkőzések, illetve külön-külön valamennyi meccs pontos kialakulása szakaszról-szakaszra. 

A női mezőny 1-8 tábla folyamatábrája


Új fejlesztés debütálására is sor kerül a korábbi matchplay versenyekhez képest, miszerint asztali számítógépes (tehát nem mobil) nézetben a meccsek konkrét eredményei mellett a “győztes nyíl” hosszúsága is jelzi, hogy melyik mérkőzés mennyire szoros eredménnyel zárult.

--- --- ---

Várja tehát a bátor (vagy vakmerő?) harminckettőt a magyar Old Course, ahol nincs engedélyezett üzemelő konyha, ami egyfajta garanciát jelenthet, hogy ezt a Nemzeti Bajnokságot várhatóan nem követik majd rosszullétek.

Minden résztvevőnek jó játékot, eredményes és sportbaráti hangulatú mérkőzéseket kívánunk!


Fotó: MGSZ

2021.10.06.

Hozzászólások