Hív a HunTour, vár a nyár!

Újabb 4 WAGR tornára nyílt nevezési lehetőség


122nd US Women's Amateur (Chambers Bay)

- Huszti György beharangozója -


A Winter Cup-ot és a Magyar Kupát követően újabb négy magyar szövetségi verseny Versenykiírása vált publikussá és ezzel egyidőben megnyílt a nevezési lehetőség is a nyári, négy állomásból álló HunTour versenysorozat versenyeire. A Versenykiírásokat átböngészve az alábbi relevánsabb információ-morzsákat csipegettük ki Számotokra ?

A nyílt, WAGR (világranglista pontot adó) három versenykörös (+ gyakorló nap) viadalokra egységesen 24.0 illetve 18.0 (Hölgyek/Urak) HCP limit alatt nevezhetnek a hazai golfozók, míg a külföldi státuszú játékosok mindezt 18.0/12.0 WHCPI értékekkel tehetik meg. 

Tekintve, hogy világranglista pontokat csak az kaphat, aki valamikor már felkerült a listára, felkerülni azonban (a mi versenyeinkről (a nem túl magas PowerRanking mutató következtében)) csak a győztes tud (amennyiben “új hús” nyeri versenyt ?), így a hazai éljátékosok számára ez egy hatalmas lehetőség, hogy minél hamarabb a világranglistán “találhassák” magukat.

A versenyeken a távoli elütőkről (Hölgyek: kék, Urak: fehér) játszanak a játékosok, így természetesen a Ranglistakiírásnak megfelelően a hazai ranglistapontokat 1,1-es szorzóval kapják meg. Kivétel ez alól az Old Lake-en zajló verseny, ahol távoli férfi elütő hiányában, mindkét nem a standard elütőkről méretteti meg magát (piros/sárga). 

Az idei év többi szövetségi versenyeihez hasonlóan a nettó kategóriákban - a korábbi években megszokotthoz képest - szerencsére  lényegesen kevesebb (összevont) díj kerül átadásra, ezzel is emelve a nyílt verseny színvonalát.

A versenyek nevezési díjai (három versenykör + egy gyakorlónap + egy meleg étkezés + három induló csomag). Kisoroszi: 59 900 Ft, Birdland: 72 900 Ft, Zala Springs: 78 900 Ft. Az Old Lake-en sorra kerülő versenynek egyelőre nem ismert a hivatalos nevezési díja, ugyanakkor vélhetően az MGSZ itt is az idén bevezetésre került metodikát alkalmazza majd annak megállapításánál (a P-Sz-V hivatalos GreenFee összegének 70%-a + 5000 Ft.)

Az első három versenyállomás esetében legfeljebb 132 fős lehet a mezőny, míg a Zala Springs-en megrendezendő versenyen ugyanez a limitszám 144 fő (a Szervezők természetesen a HCP Index-ek sorrendjében fogadják el a nevezéseket).

A 2023-as HunTour WAGR versenysorozat versenyei:

2023. június 16-18.
HunTour I.
MGC Kisoroszi
A Versenykiírást ITT találjátok
Nevezni ITT tudtok a versenyre

2023. június 30 – július 2.
HunTour II.
Old Lake Golf Club
A Versenykiírást ITT találjátok
Nevezni ITT tudtok

2023. július 14-16.
HunTour III.
Birdland Golf & Country Club
A Versenykiírást ITT találjátok
Nevezni ITT tudtok

2023. augusztus 11-13.
HunTour IV.
Zala Springs Golf Resort
A Versenykiírást ITT találjátok
Nevezni ITT tudtok


Mindenkinek jó nyarat és jó játékot! ?


Fotó: USGA

2023.01.18.

Hozzászólások