Hét kiskacsa fürdik az egyre kékebb tóban

Az óbudai jegenyék az égig nőnek


- Huszti György írása -


Összefutottunk egy jó feketére Csikós Gábor golfszakmai igazgatóval a Continental Citygolf Club frissen megnyílt Veuve Clicquot teraszán a kilences - befejező - green tőszomszédságában. Az 1772-ben alapított francia Champagne-ház italáról már anno, oly bohém “celebek” is elismerően nyilatkoztak mint pl. Puskin, Csehov, vagy éppen Gogol. Az újkori történetét tekintve több mint harminc éve lett a cég a Louis Vuitton csoport tagja, és hosszú évek óta tudjuk, hogy az élénk narancssárga szín közelségében mindig megtaláljuk a megbízható minőséget. 
Az újonnan épült golfteraszon is minden erre a minőségre utal, akár a rohanós hétköznapokon, akár a lassan hömpölygő hétvégéken ülünk ki ide egy golf green-től mindössze chippelési távolságra, igazán megnyugtató élményt kaphatunk, akár a kis fehér labda bővülői, akár “outsider-ek” vagyunk.

A festői látvány és az ihlet annyira megszállta a Continental vezetőit, hogy csütörtök délutánonként ide álmodtak egy kis Sunset Grill Lounge Happening-et is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csütörtök 5-6 óra tájban egy DJ jelenik meg a grillteraszon, aki Lounge és Chillout zenei világgal ajándékozza meg a romantikus naplemente szerelmeseit (bár, minden bizonnyal a magányos szíveket is a legnagyobb örömmel várják a klubban) ?

A további újítás, a terasz másik oldalán lesz keresendő majd néhány hét múlva, hiszen a körforgalom közepét igazán extravagáns módon egy Hollandiából érkező műfüves putting green-né alakítja a menedzsment, ahol 4-5 különböző lyukon gyakorolhatnak majd a vendégek miközben étel-italukra várakoznak majd. 

A jövő héten elkezdődik a pálya közvetlen környezetének “kitisztítása” is, elsőkörben a kilences fairway baloldalán található közel 2000 négyzetméteres domb lesz teljes mértékben megtisztítva az aljnövényzettől. 

A nagy tó rehabilitációja hatalmas erőkkel és egy konkrét tóépítő szakembereket felvonultató csapattal kezdődött meg. A tóparton sások, kisebb nádasok fognak megjelenni és persze rengeteg (50 tonna) tóparti zúzalék takarja majd a jelenlegi nem túl impozáns látványt. A tóban már telepítve lettek a tavirózsák és a nagy tó felett egy kisebb látványtó is kialakításra kerül, zubogókkal és egyéb látványelemekkel kiegészülve. Épül-szépül a vízpart teljes környezete, ezt az idetelepült vadkacsapár is erősen lájkolta, hiszen hét darab édes kis teremtéssel ajándékozta meg önmagát, a Continental-t és persze az egyre kékebbé váló (algátlanítás alatt álló) tavat. Egyre inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy a jó idő beköszöntével guruljon ki ide a Perényi lejtőhöz, egyen egy finom burger-t a teraszon és csodálkozzon rá a természet és a pályaépítés csodájára, itt egy Európai Uniós főváros “közepén”, dőljön hátra és élvezze a “view-t”, na és persze a Veuve Clicquot-t ? ?

Ősszel indul a Klubház felső-teraszának átépítése, befedése, a pálya irányába egy hatalmas üvegfelület kialakításával, nagyjából ezzel a manőverrel fejeződik majd be - várhatóan jövő tavaszra - a pályán kívüli rendezvénycentrum teljes kialakítása. A Klubház belsőtere már teljes mértékben megújult és egy kicsit dzsungeles, de rendkívül igényes új belsővel várja majd vendégeit.

Persze “nem bírtuk ki” Gáborral és felpattantunk egy szép narancssárga golfbuggy-ra és körbekocsikáztunk a zöldbirodalomban. Az újjáépített vadkerítések és a már-már sajátnak tekinthető éjszakai vadász munkájának köszönhetően egyre hatékonyabban sikerül védekezni a vaddisznók által okozott károk, földtúrások ellen. A fairway-ek gyönyörűek, az elütök tekintetében mintha egy másik pályán jártunk volna, mint tavaly, a green-ek pedig - akár a pályán, akár a gyakorló területeken - egészen kezdenek megváltozni, úgy gondolom, hogy még néhány hét és a kitartó, megfeszített munka jutalmaként a gurító felületek is elnyerik végső és pompás minőségüket, formájukat. 

Gyakorló golfozóként minden fővárosi sporttársat nyugodt lelkiismerettel bíztatok, hogy jöjjön ki és tegye próbára a Continental CityGolf Club pályáját és catering-jét, nem fognak csalódni, - akár egy rohanós hétköznap akár egy lassan hömpölygő hétvégén érkeznek - az alakuló STÍLUS erősen tetten érhető ? ⛳️


Fotók: caddie.hu

2020.06.02.

Hozzászólások