Háztűznézőben Zalacsányban

A tűzokádó sárkány amelynek inkább csak füstje van


- Huszti György írása -

Két hét múlva már dübörög a MidAm Bajnokság Zalacsányban. Újdonság az eddigiekhez képest, hogy a verseny bekerült a WAGR minősített események közé, így akár világranglista pontokat is gyűjtögethetünk a Robert Trent Jones Jr. által megálmodott szakaszokon. “Cserébe” a fehér és a kék elütőket kell “használnia” a jelenlegi 113 nevezőnek (persze pillanatnyi kétségünk sincs, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is 144 fős teltházzal kell “megküzdeniük” a szervezőknek). A honi golfozói társadalomban élénk eszmecsere alakult ki arra vonatkozóan, hogy kell-e tartani a zalacsányi új színösszeállítástól (fehér és kék). 

Szerkesztőségünk és baráti társasága ezért leruccant Zalacsányba és napokon át tesztelte az elütők közötti különbségeket.
Fehér: 6 351 / Sárga: 5 949, különbség átlaga szakaszonként 22 méter.
Kék: 5 563 / Piros: 5 144, különbség átlaga szakaszonként: 23 méter.
Első olvasatra talán ijesztőnek tűnhet a szakaszonként 22-23 méter (1,5 ütős) különbség ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a sárkány inkább csak füstöt lövell tűzokádás helyett. 

A férfiakra igazából talán csak a 17-es szakaszon vár nagyobb kihívás a megszokottól, ugyanakkor például a 7-es vagy a 12-es elütőkőn lényegesen kedvezőbb kilövési szöget kaphatnak cserébe a kezdő ütéseiknél. Míg a hölgyekre leginkább a 12-esen vár lényegesen nehezebb, bizonyos szempontból megoldhatatlannak tűnő feladat (egy ütésre a green-en lenni), ezzel szemben például a 14-esen sokkal kedvezőbb az indulási szögük. Míg a befejező (18-as) szakaszon mindkét nem képviselőinek átlag golfozói azzal a megnyugtató ténnyel szembesülhetnek, hogy lényegesen nehezebben tudnak bekerülni a landing zónában “éktelenkedő” bunker páros valamelyikébe. 

Összességében tehát nem érdemes sokat gondolkodni a színkavalkádon, azok a golfozók, akik egyébként megfelelnek a hendikep limitnek (hcp 22) bátran leadhatják a nevezést, a garantáltan jól megszervezett, valódi golfos happeninget igazán kár lenne kihagyni. Akár most is benevezhetsz

Ne habozz, ne kerülj a várólistára, ne maradj le, Gyere velünk!


Fotó: caddie.hu

2019.08.25.

Hozzászólások