Hazai TeeTime foglalási mérföldkő

Online Fizetési Egység

 


Kedves Golfjátékosok,


Fokozatosan kezdetét veszi az idei golfszezon is, amely - a GOLFiGO rendszer kapcsán talán már megszokott módon - ismét egy innovatív fejlesztéssel indul útjára. 

Történetesen, a TeeTime foglalásokban gazdag, hazai klubok esetén beüzemelésre kerül a GOLFiGO TeeTime Moduljának Online Fizetési Egysége (TTM OFE). Ezzel a hazai golfélet - illetve annak szereplői is - csatlakozhatnak a golfvilág előrehaladottabb részein alkalmazott metódushoz, miszerint nem lehet “nyakrafőre” TeeTime-ot foglalgatni, azután meg vagy elmenni, vagy sem “úri” kedvünk szeszélyei  szerint. 
A témakörben nem kell nagyon messzire menni hazai (nem golf ihletésű) példákért sem, hiszen napjainkban már teljesen megszokott dolog idehaza is, hogy ha például nem mész el a lefoglalt fogorvosi, műkörmös, fodrász, stb. lefoglalt időpontodra, az esetben készenléti díjat kell fizetned a szolgáltató felé.

Bizonyára Ti is találkoztatok már azzal az igencsak frusztráló érzéssel, amikor (pl. szombat délelőtt) kiugranátok kedvenc golfpályátokra egy gyors körre, de minden valamirevaló TeeTime-ot jó előre lefoglaltak előletek más játékosok, így aztán másik - kevésbé preferált - pálya, vagy ad absurdum teljesen más elfoglaltság után kell néznetek az adott napon. Aztán másnap beszéltek a golfbuddie-tokkal, és megdöbbenve halljátok Tőle, hogy bizony voltak üres flightok a pályán (akár több is), csak az “úriemberek” akik lefoglalták, “elfelejtettek” megjelenni (esetleg akár 2-3 TeeTime-ot is befoglalt aznapra ugyanaz a társaság, különböző nevekkel, azután nagy kegyesen az egyik időpontban talán meg is jelentek). Feltehetően hatalmas bosszúságot okoz ez Számotokra, és akkor most gondoljatok bele, hogy a normálisan működő Kluboknak mekkora bosszúságot és veszteséget jelent mindez.

Nos, az első hazai klub amelynél (a mai napon) aktiválódott a GOLFiGO TTM OFE nem más, mint a Zala Springs Golf Resort
Mit jelent ez egészen pontosan?

1. Zala Springs klubtagsággal NEM rendelkező játékosok esetében:

- Mostantól kezdve a játékosok csak bankkártya adataik megadását követően tudnak TeeTime-ot foglalni a Zala Springs pályájára (figyelem, a GOLFiGO rendszer a SimplePay alkalmazáson keresztül MINDEN ESETBEN az OTP Bank biztonsági oldalára irányítja a játékost (éppen úgy, mint amikor pl. egy koncertjegyet vásárolnak online) a GOLFiGO-ban a bankkártya adatok semmilyen körülmények között sem látszanak, nem jelennek meg, nem tárolódnak, stb.
- A foglaláskor az OTP SimplePay rendszer egyfajta biztosítékként zárolja(!) (tehát nem emeli le) a GreenFee (vagy a játékosnak ilyen-olyan alapon járó kedvezményes Greenfee) összegét. (lásd pl. Booking.com szállásfoglaló rendszer).
- A játékos számára a foglaláskor minden esetben (jól érthető és áttekinthető módon, jelenleg akár hat különböző nyelven is) megjelennek az adott pályára vonatkozó aktuális lemondási feltételek, amelyeket egyértelműen el kell fogadnia a foglalás létrejöttéhez (elfogadó checkbox pipa).
- A lemondási időpontok életbe lépése előtt a játékos, minden következmény nélkül lemondhatja a lefoglalt TeeTime-ot és a zárolt összeg teljes egészében, azonnal feloldásra kerül bankkártyáján.
-Amennyiben a lemondási időpontok életbe lépését követően történik meg a lemondás (vagy meg sem történik, csak egy NoShow “keletkezik”) a játékos által írásban elfogadott feltételek szerint a játékos bankkártyáján az aznapra érvényes teljes árú Greenfee összegének megfelelő százalékos mértékkel csökkentett összege kerül feloldásra (adott esetben 100%-os limit esetében 0 Ft) 
- Figyelem(!), értelemszerűen amennyiben a játékos rendben megérkezik a lefoglalt időpontban (vagy a lemondási időpontok életbe lépése előtt lemondja a TeeTime-ot), számára a golfozás egyetlen fillérrel sem kerül többe, mint eddig.
- Természetesen, továbbra is történhet a konkrét fizetés megérkezéskor a helyszínen (pl. készpénzzel, szép kártyával, voucher-rel, stb.) ez esetben a helyszíni fizetés megtörténtekor a zárolt összeg azonnal feloldásra kerül a játékos bankkártyáján.

A Zala Springs Golf Resort által alkalmazott lemondási feltételek (a NEM klubtagok esetében):
- 48 órával a TeeTime-ot megelőző időponton belül lemondva a foglalást, az adott napi teljesárú GreenFee 25%-a a lemondási díj.
- 24 órával a Tee Time-ot megelőző időponton belül lemondva a foglalást, az adott napi teljesárú GreenFee 50%-a a lemondási díj.
- 12 órával a Tee Time-ot megelőző időponton belül lemondva (vagy soha nem lemondva) a foglalást, az adott napi teljesárú GreenFee 100%-a a lemondási díj.
(A lemondási díj összege az életbe lépése időpontjában automatikusan kerül leemelésre a játékos bankkártyájáról.)

(Figyelem(!) az egyes hazai klubok (amelyek a későbbiekben kerülnek aktiválásra a rendszerben) lemondási feltételei nem feltétlenül kompatibilisek egymással, de ezek egzakt összegéről, arányáról mind a TeeTime foglalásakor, mind a visszaigazoló emailben pontos - és kötelező elfogadással járó - tájékoztatást kapnak a játékosok.)
(Figyelem(!) természetesen előfordulhat, hogy a lefoglalt TeeTime időpontban egy adott pálya alkalmatlan a játékra (eső, hó, egyebek), de ezt a döntést - tekintve, hogy a golf egy kültéri sport - az adott Klub hozza meg. Ez esetben természetesen a TeeTime-okat az adott klub törli és a bezárolt összeg a játékos bankkártyáján teljes mértékben feloldásra kerül 

2. Azon játékosok esetében akik Zala Springs KLUBTAGSÁGGAL rendelkeznek: 

- A klubtag számára a foglaláskor minden esetben (jól érthető és áttekinthető módon, jelenleg akár hat különböző nyelven is) megjelennek az adott pályára vonatkozó aktuális lemondási feltételek, amelyeket egyértelműen el kell fogadnia a klubtagnak a foglalás létrejöttéhez (elfogadó checkbox pipa).
- Amennyiben egy adott klubtag a lemondási feltételeket nem tartja be (TeeTime NoShow vétséget követ el), mindaddig nem foglalhat újabb TeeTime-ot az adott pályára ameddig nem rendezte a lemondási díj összegét.
- A klubtag a NoShow vétség esetében minderről automatikus emailt kap, amelyben egy gombra kattintva (a SimplePay rendszeren keresztül) tudja rendezni az aktuális díjat, és amennyiben a befizetés megtörtént, automatikusan újra tud TeeTime-ot foglalni a pályára.

A Zala Springs Golf Resort által alkalmazott lemondási feltételek (a KLUBTAGOK esetében):
- 3 órával a Tee Time-ot megelőző időponton belül lemondva (vagy soha nem lemondva) a foglalást, az adott napi teljesárú GreenFee 50%-a a lemondási díj.

(A fentebb leírtaktól függetlenül tájékoztatunk Benneteket továbbá, miszerint - a Klub menedzsmentjének döntése értelmében - a GOLFiGO TTM OFE bekapcsolásával egyidejűleg, a Zala Springs klubtagsággal rendelkező játékosok láthatják egymás (tehát a többi klubtag) neveit a ZSGR TeeTime Naptárában.)


3. Hogyan alakul a foglalás abban az esetben, amennyiben egy adott játékos a flight-on belül másik játékos(ok) számára is TeeTime-ot foglal be (irreleváns, hogy bármelyik érintett játékos klubtag-e vagy sem):

3.1. Amennyiben egy adott játékos a flight-on belül, úgynevezett GUEST típusú játékosnak is TeeTime-ot foglal:

- A GUEST típusú játékosért az adott játékos minden esetben pénzügyileg “helyt áll” (lásd fentebb a NEM klubtag játékosokra vonatkozó lemondási feltételeknél). Természetesen a befoglalást végző játékos erről egzakt módon írásos tájékoztatást kap a foglaláskor, amelynek feltételeit el kell fogadnia (lásd fentebb), illetve a visszaigazoló email szintén tartalmazza a pontos feltételeket.

3.2. Amennyiben egy adott játékos (pl. Alföldi Alfréd) a flight-on belül, másik konkrét játékos(ok)nak (pl. Békési Béla, Cecei Cecília, vagy Dorogi Dóra számára) is TeeTime-ot kíván foglalni: 

- Alföldi Alfréd számára ez esetben választási lehetőséget kínál a rendszer, így Ő dönthet arról, hogy például a hármas flightban Békési Béla foglalásáért pénzügyileg helyt áll (pl. családtagok, vagy közeli jó barátok esetében), ugyanakkor Cecei Cecília esetében nem vállalja a pénzügyi garanciát. 
Ez esetben: Alföldi Alfréd foglalása mellett Békési Béla foglalási is beaktiválódik. Ugyanakkor Cecei Cecília részére csupán ideiglenes TeeTime foglalás történik meg, és az érintett játékos automatikus emailt kap, miszerint Alföldi Alfréd TeeTime-ot foglalt ugyan számára, de a lemondási feltételek pénzügyi garanciáját nem kívánja vállalni. Ez esetben Cecei Cecíliának a foglalástól számítva 3 órája van arra, hogy az automatikus emailben található gombra kattintva elfogadja az adott TeeTime-hoz kapcsolódó lemondási feltételeket, ellenkező esetben az ideiglenes foglalása törlődik. (De, természetesen később bármikor lehetősége van a játékosnak arra, hogy pl. Alföldi Alfréd flight-jába mégis TeeTime-ot foglaljon magának).

Nyugalom, ez - mint minden új fejlesztés esetében - csak az első konkrét foglalásig tűnhet bonyolultnak 😊 és természetesen - a már jól megszokott módon - a GOLFiGO rendszer minden egyes lépés megtörténtekor pontos és áttekinthető email(ek)ben tájékoztat Benneteket (illetve a Klubot is).

A szezon előrehaladtával, amint a Zala Springs Golf Resort-on kívül, további hazai Klubok bekapcsolása is aktiválódik a rendszerben, arról értelemszerűen azonnali és folyamatos tájékoztatást kaptok.

Örömmel tájékoztatunk Benneteket továbbá, miszerint vizsgáljuk a lehetőségét annak a megoldásnak is, miszerint a bankkártyás fizetésen felül a QR Kódos azonnali egyszerűsített banki utalás lehetőségét is biztosítani tudjuk a GOLFiGO rendszerben. Ennek kapcsán már meg is történt az első kickoff-találkozó a Raiffeisen Bank illetékes szakembereivel (szeretjük szélesíteni a spektrumot, az élet minden területén) 😊
Ugyanakkor, a várható időintervallum kapcsán, a "tisztánlátás" kedvéért itt kívánnánk megjegyezni, hogy a teljes Online Fizetési Egység előkészítése, kiépítése és kiélesítése összességében megközelítette az eredeti GOLFiGO rendszerbe fektetett munkát, időt, befektetést és energiát.

Tekintve, hogy továbbra is töretlenül hiszünk - a folyamatos innováció mellett - az átláthatóság fontosságában, így a későbbiekben is permanens módon tájékoztatunk Benneteket a GOLFiGO világának történéseiről.

Továbbra is teljes egészében elköteleződve a hazai golfmindennapok fejlesztése iránt, tisztelettel,
a GOLFiGO csapata

 

2023.02.22.

Hozzászólások