Hawaii - Dídzsé - Napfény

Változás Csicsi versenynaptárában


- Huszti György beharangozója -


Rózsa Csicsi, az ismerd meg az USA tagállamait mozgalom keretében már Hawaii-n várja az egynapos LPGA selejtezőt. A hétvégi 2 millió dollár összdíjazású LOTTE Championship LPGA versenyre egy hasonló gyors, egykörös selejtezőn át vezethet az út, mint amelyet legutóbb az arizoniai BOH Founders versenyre bejutva vívott meg. 
Csakúgy, mint legutóbb, ismét a selejtező első két helyezettje kapja meg a hétvégi LPGA kártyát. Csicsinek valami hasonló bravúros körre lenne szüksége, mint az arizonai selejtezőn (-8, T1. helyezés). Vagy legalább egy olyan körre, mint amilyet Windsorban a zárónapon produkált.

Könnyíti egy kicsit a helyzetet, hogy a szervezők ezúttal csak 32 játékos nevezését fogadták el. Ugyanakkor, a mezőny erőssége finoman szólva sem habostorta. A magyar játékos már a helyszínen, a kapolei-i Ko Olina Golf Clubban tartózkodik és ismerkedik a pálya szakaszaival. Egyébként, nem csak a selejtező, de a hétvégi LPGA torna is ezen a Par72 pályán kerül megrendezésre.

Csilla, magyar idő szerint vasárnap este 20:55 perckor üt el Britanny Fan (USA) és Ji Eun Baik (KOR) versenyzők társaságában.

Időközben az is kiderült, hogy májusban egy kicsit megváltozik Csicsi versenynaptára, tekintve hogy a korábban még szponzor nélküli alabama-i Symetra Tour versenyt “elvitte” a Zimmer Biomet és így a kis versenyből egy “nagy” 300 000 dollár összdíjazású verseny kerekedett. 
Csicsinek pedig óriási szüksége van az év végi Top10 helyezésre (a teljes jogú LPGA kártyáért), így “nem teheti meg”, hogy itt nem indul el. Mert a több pénz, jobb év végi helyezést, és - az olimpia szempontjából - több világranglista pontos is jelenthet.
Tehát Csicsi kihúzta az eredetileg május 20-ra betervezett virginia-i LPGA hétfői gyors selejtezőt, mert azon a hétvégén (május 23-26.) biztosan az alabama-i Symetra Tour versenyen játszik majd és próbál meg közelebb kerülni álmaihoz.


Fotók forrása: koolinagolf.com

2019.04.13.

Hozzászólások