Hatalmas nemzetközi siker!

Gyönyörűen csillogó, pazar ezüst


Kötél Bence bemelegítő gurítását figyeli Bertényi Balázs és Kötél Balázs az utolsó versenykör előtt


- Huszti György írása -

Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb nemzetközi golfsikerét érte el a héten Kötél Bence, a BB istálló állócsillaga. A négynapos Szlovák Nyílt Bajnokság ezüstérmét egy olyan golfközegből sikerült hazahozni, amely az elmúlt évtizedben - sajnálatos módon - szinte TGV szupervonat módjára robogott el a hazai golf 424-es gőzmozdonya mellett. A Szlovák Nyílton végül 78 induló állt rajthoz, ahol a legjobb 22(!) játékos pluszos (és nem is kicsit) hendikeppel rendelkezett. A turnéprofi elütőről (mintegy 6,5 km) lebonyolított négynapos versengésen a mi “Madzagunk” három napig vezette a brutális erősségű mezőnyt, és végül csak a pályát építő tulajdonos fiának, a szlovák golf nagy üdvöskéjének Tádeás Tetáknak (+2,8 hcp) sikerült Őt megállítania a Szlovák Bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Hatalmas és őszinte gratuláció Bencének és persze a két Édesapának, a két felnőtt őrültnek, megszállottnak, Bertényi Balázsnak és Kötél Balázsnak is. Őszintén reméljük, hogy ez az eredmény, az eddig látott és mutatott idei forma és a világranglistapontok elő fogják segíteni az első célállomás elérését, Kötél Bence (és talán egy év múlva Bertényi Bence) divízió egyes amerikai egyetemi ösztöndíját. Úgy gondoljuk, hogy ez egy olyasfajta lökést adhatna a két rendkívül tehetséges magyar fiú számára, hogy talán még…
Még egyszer - és szűnni nem akaró módon - gratulálunk! 

A 2020-as Szlovák Bajnok, Tádeás TETÁK

Nagyon szépen köszönjük, alkalmi, száguldó riporterünk, Sátori Ferenc - a “mányi borlovag” - messzemenő és igencsak szakmai segítségét, a zárónapi izgalmak helyszíni “leközvetítését”. 
Minden golfmagyarnak, játékosoknak, apukáknak, szurkolóknak, tudósítóknak, fotóriportereknek jó és izgalommentes hazautat kívánunk! 
Értesüléseink szerint a BB istálló játékosai kihagyják a jövő hétvégi Magyar Kupát a Pannonián, helyette a ljubljanai Arborétumban gyűjtögetik tovább a WAGR pontokat a Szlovén Junior Nyílt Bajnokságon.

 

A Szlovák Nyílt Bajnokság végeredménye
2020. június 16-19.
Sedin (Nagyfödémes - Nagyszombat - Galánta - Szlovákia)

Férfiak:
1. TETÁK Tádeás  SVK   287
2. KÖTÉL Bence   HUN   292
3. HRIBERNIK Jan    SVN   296
---
T10. BERTÉNYI Bence   HUN   306
---
T13. ZÁVACZKI Bálint   HUN   309
---
28. HORVÁTH Ákos   HUN   325

 

Hölgyek:
1. SULIKOVÁ Alexandra   SVK   322
2. MALIKOVÁ Alexandra   SVK   328
3. KRNÁCOVÁ Viktória   SVK   329

 

Fotók: Tátrai Béla

2020.06.19.

Hozzászólások