Hatalmas magyar hajrá a Monarchián

Csodálatos magyar siker

- Huszti György írása -

Véget ért a XX. Monarchia Kupa. A Csehországban zajló, nemzetközi megmérettetésen hat ország legjobb Seniorjai vettek részt.

A Bruttó kategóriában, a megfiatalított Magyar Válogatott soha nem látott sikert ért el. Harmadik helyezést szereztek Ausztria és Csehország legjobbjai mögött, a Monarchia Kupa húszéves történetében ez a bronz az első magyar érem, amelyet bruttó kategóriában szereztünk. Ma különösen kiemelkedett Dr. Takács János egyéni bruttó 31 pontja.

Nettó kategóriában a Magyar Válogatott nem akármilyen címvédőként érkezett, tekintve hogy az elmúlt négy évben mindig mi nyertük ezt a kategóriát. Most sokáig nem így tűnt, hiszen két napot követően csupán a negyedik helyen szerénykedtünk, de a mai egyéni játék mindent megfordított, ráadásul nem kis izgalmakat követően. De, mielőtt rátérnénk erre, azért megemlítjük Dietrich Gábor mai 43(!) nettó pontját.
Szóval, történt ugyanis, hogy a verseny vihar következtében félbeszakadt. Úgy nézett ki, hogy másfél-két óra várakozást követően folytatódhat a küzdelem, de az élen álló cseh és szlovák csapat (ahol minden játékos befejezte már a küzdelmet) kiszámolta, hogy csupán egyetlen nettó ponttal vezetnek a magyar csapat előtt, de nekünk még két játékosunk “kint volt” a pályán, az utolsó két szakaszára várva. A két említett válogatott rendkívül sportszerűen megadta a Magyar Válogatottnak a győzelmet, hiszen tudták, hogy az utolsó “négy” szakaszon nyílván szereznek legalább két nettó pontot. Így zsinórban ötödször(!) is nettó bajnok a Senior Férfi Válogatott. 

2019.06.06.

Hozzászólások