Hatalmas hullámvasúton Csicsi

Ma itt tényleg volt minden


- Huszti György írása -

A Symetra Tour idei tizenhetedik állomására a Michigan-tó parján fekvő Milwaukee-ban (Wisconsin állam) kerül sor. Ez az ötödik alkalom, hogy a Barna Szarvas Golfpályán rendezik a PHC Classic elnevezési Symetra versenyt. A 125 000 dolláros össznyereményért 144 játékos szállt harcba, közülük a hatvan legjobb fog versenyben maradni a vasárnapi döntőnapra.  A győztes végül 18 750 dollárral gazdagabban lovagolhat majd el a naplementébe.

A tavalyi győztes Lauren Coughlin - akinek az idei a negyedik Symetra szezonja - is a mezőnyben található, és minden bizonnyal mindent elkövet a címvédés érdekében. Tavaly egyébként Ő mínusz tizenhattal zárt az 5 939 méter hosszúságú Par72-es pályán. Mintahogy, egy éve Csicsinek is kijött itt a lépés, azt hiszem látatlanban kiegyeznénk most, a tavalyi T16. (-6) összeredményével. 

Ami az idei évet illeti, Csicsi a mezőny elején kezdett a 10-es elütöről, és rögtön egy dupla Bogey-val tette mindezt, majd három gyors Bogey következett, és így az ötödik szakasza után máris +5 ütés “hátrányban” találta magát a Par-hoz képest. Ez nagyon rosszul nézett ki, de szerencsére Csilla össze tudta szedni magát a hátső kilenc utolsó két szakaszát lemadárkázta, így plusz hárommal fordult, majd rögtön az egyesen egy hatalmas Eagle-lel kezdett (ez ma a Sasok napja, a Nyílt Magyaron ma kettő is - egy magyar és egy svájci - berepült a balatoni pályára).
Így Csicsi tíz szakasz után plusz eggyel állt, de a hullámvasúton a Sast rögtön egy Dupla követte, majd zsinórban két Birdie és végül megint két Bogey. Így a meglehetősen színes (és szélesvásznú) első játéknapot követően (Eagle, 4 Birdie, 5 Bogey, 2 Dupla)  plusz hárommal és a T56. helyen áll, akkor amikor a mezőny fele jóformán még el sem ütött. Kíváncsian várjuk mire lehet elég ez a mai teljesítmény, természetesen holnap a cut előtt még bőven lehet javítani és kevesebb narancsot, illetve pirosat festeni a kártyára.

A versenyt jelenleg két amerikai hölgy - Demi Runas és Laura Wearn - vezeti, mínusz hatos score-al.

2019.08.09.

Hozzászólások