Három ütés javulás

...és közte négy Madárka


- Huszti György írása -

Ifj. Sárközi Richárd túl van a Ciprus Junior Open második versenynapján is. Az első napi 80-as eredményére, ma egy bíztató 77-et sikerült ráhúznia, amellyel hét helyet javított pozícióján és jelenleg az 55 fős fiú mezőny T16. helyén áll. Ma már szerencsére a Birdie-k is repkedtek (egészen pontosan négyen szálltak be Ricsi fészkébe). Folytatás a zárónapon, azaz holnap, a Top10 mindössze 5 ütésre van a 16 éves magyar fiútól, ilyen javuló tendenciával ez egyáltalán nem lehetetlen.
Mi mindenesetre erősen szurkolunk!

--- --- ---

Első napi írásunk:

Háromszoros Magyar Bajnokunk, id. Sárközi Richárd “kisfia”, a tavalyi junior ranglista harmadik helyezettje ifj. Sárközi Richárd Cipruson kezdte meg az idei versenyszezonját. A Nicos Severis Cyprus Junior Open 2020 háromnapos stroke versenye nem csak arra lehet jó Ricsi számára, hogy jó időben (jelenleg 12-13 Celsius fok) kezdje meg és rázódjon bele a szezonba, hanem kitűnő felkészülésként is szolgálhat az idén március elején, első ízben megrendezésre kerülő Hungarian Winter Cup-ra is, hiszen mindkét verseny egyazon pályán, az Eléa Estate Golf Clubban kerül megrendezésre. 

A Ciprusi Junior Open mezőnyében 18 év alatti versenyzők indulhattak el, a hcp limit az új WHS hcp-nek megfelelően a következő volt: 9,0 (a fiúknál) és 14,0 (a lányoknál). Ennek megfelelően Ricsi is WHS hcp-vel indult már (0,6) a Par71-es pálya hátsó elütőjéről. A pálya nehézségi fokát jól jellemzi, hogy a 0,6-os hcp-re 3-as PlayingHCP járt. 

(Ide vonatkozó szolgálati közlemény: Várhatóan néhány napon belül tájékoztató jelleggel kitesszük valamennyi magyar játékos jelenlegi WHS hcp-jét (a hivatalos bevezetést a Szövetség 2021. január 1-től tervezi)).

De most vissza Ciprusra: Ricsivel együtt 55 fiú indult a mezőnyben, akik 14 különböző európai országból érkeztek az igazán nemzetközi megmérettetésre. Nyugodtan, mondhatjuk hogy felemásra sikeredett a bemutatkozó nap, hiszen egy plusz nyolcas - erősen felejthető - első kilencre érkezett egy több mint elfogadható plusz egyes eredmény a pálya hátsó kilenc szakaszán. A legnagyobb probléma az eredmény szempontjából alighanem abból adódott, hogy az első napon egyetlen Birdie-t sem sikerült  felróni a scorekártyára (annak ellenére sem, hogy ma akadt olyan 315 méteres Par4-es is, ahol a fringe-en volt az első ütését követően).

A 16 éves magyar versenyző a télen ismét sokat fejlődött az ütött távolságok kapcsán is, így az év első versenyén újra meg kell küzdeni azzal az érzéssel, hogy nem tudja száz százalékosan eldönteni egy-egy ütőválasztásnál, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb és ez a fajta bizonytalanság egy kicsit rányomja a bélyegét, arra hogy “meg meri-e” ütni Ricsi a teljes swing-et vagy sem.


Ennek ellenére, őszintén hiszünk benne, hogy a Pannonia Junior Akadémia frissen igazolt versenyzőjének a hátralévő versenynapokon a pálya első fele is jobban fog feküdni (egyébként a szakemberek szerint a hátsó kilenc a nehezebb) és a Birdie-k is elkezdenek majd repkedni a magyar fiú körül. Ricsi mai score-jával (80) jelenleg a T23. helyről várja a második napot. Biztosak vagyunk benne, hogy a következő két napban felfelé fog elindulni a 16 éves junior reménység a tabellán. (Ráadásul, kedvese ma hajnali ötkor kelt, csak azért, hogy Valentin napi sms-est küldjön számára, mi az ami ennél erősebb szárnyakat adhatna egy fiatal szervezetnek.) ?
Hajrá Ricsi! Előre és még tovább!

Fotó: Yulia Stepanova Photography

2020.02.15.

Hozzászólások