Ha csütörtök van, akkor Belgium

Emma nekiindul

Főcímünkben az 1969-es remek amerikai filmszatíra címét kissé átírva jelenthetjük, hogy Jaczkovics Emma holnap (csütörtökön) megkezdi szereplését a Belga U14 Junior Open-en, a Royal Waterloo Golf Clubban. Őszintén reméljük, hogy a háromnapos verseny végén nem kell majd egy másik klasszikust, a svéd ABBA együttes 1974-es Eurovíziós Dalfesztivál győztes dalát idéznünk, miszerint:
"Waterloo I was defeated, you won the war"
(Waterloo, legyőztél, megnyerted a háborút)

Emma első napi teetime-ja és flightársai:
14:00 - Tee1 (Piros elütő)
Jaczkovics Emma (HUN)
Justine Bayle (FRA)
Juliette Demeaux

Szántó Sára neve ugyan szerepelt a nevezési listán, de Ő végül nem indul el a Belga U14 Open-en.

--- --- ---

Beharangozó írásunk:

Ketten képviselik a magyar színeket

Miközben a Junior Válogatott egy része Ljubljanából hazafelé tartva hétfőn és kedden “megpihen” a hazai Junior Tour forduló két soron következő állomásán (Zala Springs és Hencse National), addig Emma a két gyakorló napját teljesíti Belgiumban. Újdonsült Szlovén Bajnoknőnk ugyanis a Royal Waterloo Golf Clubban vesz részt Európa egyik kiemelkedő hírű U14 versenyén. A háromnapos megmérettetésre július 4-6 között kerül sor, de a versengés előtt két hivatalos gyakorlónap vár a 132 fős mezőnyre (90 fiú és 42 lány). 2005-ben vagy később született versenyzők indulhatnak a megmérettetésen a hendikep limit a fiúknál 9,4 a lányoknál 16,4 (mégegyszer: 14 év alatti gyerekekről van szó). A háromnapos stroke versenyt tavaly a fiúknál a francia Augustin Lefebrve nyerte, míg a lányoknál az elmúlt két évben - a magyar mezőny számára abszolút ismerős - szlovén Pia Babnik diadalmaskodott.

A három darab 18 szakaszos pályával rendelkező királyi golfkomplexum Belgium talán legszebb pályáival csalogatja az erre tévedő golffanatikusokat, már akiket nem rettentenek el a 120-130 Eurós GreenFee árak. A hétvégén nem csak a pálya, de mezőny is királyi lesz. Az U14-es női mezőnyben 22 játékos rendelkezik 5 alatt hcp-vel (közöttük szerencsére, bár egyelőre a lista végén Emma is). A kilenc európa nemzet fiataljai között Emmán kívül Sára is elütőre áll, ugyanis a nemzetközi mezőnyben mostanában ritkábban látott Szántó Sára is ott van a nevezettek között.

A fiúk mezőnyében - ahol két pluszos hendikepes versenyző is található - a korosztályhoz képest rendkívül erős a mezőny, magyar játékos itt nem indul.

Mindkét Pannonia Junior Akadémia sportolónak, Emmának és Sárának is sok sikert kívánunk a hétvégére!


Fotók: caddie.hu

2019.07.03.

Hozzászólások