Ha a jegyző nem jegyez

Tátongó üresség a kártyán


- Bodor Tanár úr jegyzete -


Mi történik, ha a jegyző elfelejtette felírni egy vagy több - horribile dictu - akár az összes szakasz eredményét? Sietett haza, és magával vitte a játékos eredménykártyáját.

(1) Ha az eredménykártyát nem adják le, a játékost ki kell zárni, mert nincs értékelhető eredménye (no return).

(2) Ha az eredménykártyát hiányosan adják le, a játékost kizárják, mert a kártya alapján nem játszotta le mind a 18 szakaszt. Ugyanez történik, ha a kártyát aláírás nélkül adják le.

(3) Ha a hiányt leadás előtt, az egyeztetéskor észreveszik, a jegyző a saját bejegyzéseit aláírás előtt javíthatja, ebbe beletartozik a hiányzó eredmények beírása is. Ha az eredménykártya ezután a valóságnak megfelelő adatokat tartalmazza, és mind a jegyző, mind a játékos aláírta, akkor szabályos, és el kell fogadni.

(4) Ha a játékos, a hiányos kártya leadása előtt a Versenybizottsághoz fordul, a játékos hiányzó eredményeit a Bizottság szemtanúkkal (elsősorban a jegyzővel, vagy helyette másik versenyzővel, valamelyik segítővel, stb.) igazoltathatja. Akár telefonon is. A Bizottság nézők tanúbizonyságát is figyelembe veheti.

A jegyző nem zárható ki azért, ha a játékos eredménykártyáját nem gondosan vezeti, rosszul tölti ki, hiányosan adja le, nem írja alá, magával viszi.
Az eredmények helyességéért és az aláírások meglétéért a játékos felelős!


Fotó: GOLFiGO

2022.08.29.

Hozzászólások