Gyors felejtés kell

A rövidtávú memória hiányára lesz szükség


- Huszti György írása -

Rózsa Csicsinek nem sikerült az első nap a DD Credit Union Classic-on... és akkor még finoman fogalmaztunk. A Symetra Tour rochester-i állomásának első napján gyakorlatilag semmi sem sikerült, Csicsi eredménye +6, amely a T136. helyezésre elég a 144 fős mezőnyben. Golfozónőnk a hátsó kilencen kezdve, 3 Bogey-t játszva plusz hárommal fordult az első kilencre, ahol sajnos zsinórban 4 Bogey következett. Az első (és ma egyben az utolsó) kék színű kocka a hatoson, számára ma a tizenötödik szakaszon került a scorekártyára. A mezőnyt jelenleg a dél-koreai Min-G KIm vezeti mínusz héttel.

A holnapi napot követően meghúzzák a cutvonalat, amely jelenleg 7 ütésre van Csicsitől.  Ez így most kissé “mission impossible” helyzetnek tűnik, és talán jobb is lesz, holnap hamar túl lenni ezen a versenyen és így két nappal több idő maradhat felkészülni (leginkább fejben) a jövő heti CDPHP Open-re, Albany-ban. Persze még az is meglehet, hogy Csicsi teljesen ránk cáfol és holnap egy parádés, háromnapos hajrába kezd...

--- --- ---

Beharangozó írásunk:

A múlthéten Rózsa Csicsin mindenképpen a visszatalálás jelei mutatkoztak, amikor is egy kitűnő első napot, majd két korrekt napot produkálva, négy sikertelen versenyt követően túlélte a cutvonal okozta levágást és a T44. helyen végzett a Donald Ross Classicon Indiana-ban. Csicsi több mint ezer dollárt keresett (és ugyan rolex világranglistapontot nem kapott a 44. helyért), de ami sokkal fontosabb, remélhetőleg kellő önbizalmat szerzett, a csütörtökön kezdődő, négynapos DD Credit Union Classic előtt. A 175 000 dollár összdíjazású versenyre (amely az idei Symetra sorozat 15. állomása lesz), az Ontarió tó partján fekvő Rochester-ben (NY állam) kerül sor. A 72 szakaszos tornán két kör lejátszása után húzzák meg a cutvonalat a legjobb hatvan (vagy a hatvanadikkal azonos eredményt elérő) játékosok alatt. Csak remélni tudjuk, hogy Csicsi ismét közöttük lesz. Az első helyezett nyereménye - a dicsőségen túlmenően -  26 250 zöldhasú. Az idén ötödik alkalommal rendezik itt a versenyt, a tavalyi győztes az a dél-koreai Eun Jeong Seong aki idén a 83. helyen szerénykedik a "Volvik race for the card" kereseti listáján (Csicsi jelenleg 41. ugyanitt).

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Bajnoknőnknek fekszik a pálya, hiszen tavaly ezen a versenyen a T7. helyett szerezte meg, úgy hogy az első napon egy szenzációs -6(!) eredményt (65) produkált a Par71-es Brook Lea Country Club pályáján. Ennek a teljesítménynek a túlszárnyalása, vagy esetleg megközelítése természetesen óriásit dobhatna Csicsi hátralévő szezonján, amelyből még 8 hét van hátra, tehát éppen itt van az ideje megnyitni a nagy hajrát! 

Mi mindenesetre most el is kezdjük: Hajrá CsicsiLány!


Fotó: LET, illetve Symetra

2019.07.19.

Hozzászólások