Gyere és nevezz

Ahogy Neked is jó


A Pannonia GCC 8-as green-je madártávlatból


- Huszti György írása -

Ma, szerda éjfélig van lehetőség nevezni a XXXI. Magyar Kupa küzdelmeire. Tekintve, hogy hendikep limitet nem alkalmaz az MGSz (hcp 36), így tulajdonképpen bárki előtt nyitva áll a lehetőség az indulásra az idei MK küzdelmei kapcsán, sőt még akár a győzelemre is, hiszen rengeteg nettó helyezés fog gazdára találni vasárnap délután, a második versenynap végén.

A Magyar Kupa díjazása:
Bruttó díjazás: 
Férfiak: I. (Magyar Kupa győztes) II. III. helyezett 
Nők: I. (Magyar Kupa győztes) II. III. helyezett 

Nettó díjazás: (stroke-HCP) 
Férfiak I., II., III. helyezett 
Nők I., II., III. helyezett 
Senior nők I., II., III. helyezett 
Senior férfiak I., II., III. helyezett 
Junior lányok I., II., III. helyezett 
Junior fiúk I., II., III. helyezett 

A versenyen kettős díjazás nem lehetséges. 
Így tehát a 138 fős mezőnyből 24-en térhetnek haza érmekkel. Annak sem kell elkeserednie aki még csak ezután fog nevezni (szerda 23 óra 59 percig), hiszen a legjobb 138 hendikeppel rendelkező játékos indulhat majd neki szombat reggel az első versenynapnak. Ráadásul a Versenykiírás szerint a magyar állampolgárok “előnyt élveznek” a csak külföldi állampolgársággal rendelkezőkkel szemben, így akár még egy 36 hcp körüli, de magyar állampolgárságú játékosnak is nagy esélye lehet még 140-145 nevező esetén is. 

 Idézetek a Versenykiírásból:
“Amennyiben a jelentkezők száma meghaladja a 138 főt, akkor ezen keretszámig növekvő HCP sorrend szerint kerülnek fel a játékosok a startlistára. Akik mégsem kerülnek fel a startlistára a befizetett nevezési díjukat teljes egészében visszakapják (az MGSZ két héten belül visszautalja a megadott számlára).”
“Amennyiben kevesebb, mint 138 magyar állampolgár nevez be a versenybe, a fenti keretszám eléréséig, maximum 20 külföldi állampolgárságú játékos is elindulhat, akik rendelkeznek MGSZ által kiadott szövetségi versenyengedély kártyával. A külföldi játékosok nevezésének elfogadásáról a nevezési határidő lejárta után tud az MGSZ információt adni. A külföldi játékosok eredménye nem számít bele a Magyar Kupába és díjazásban sem részesülhetnek, viszont ranglista pontot kaphatnak.”

 Jelentkezzetek tehát bátran ma estig a versenyre minél többen, az utóbbi évek megtépázott szövetségi versenylétszámai után, bőven ráférne a magyar golfra egy sikeres és teltházas “központi” megmérettetés.
Nevezni itt tudtok

A Magyar Kupa lesz egyébként az első - nem korosztályos - szövetségi verseny (a tavalyi Senior Bajnokságot követően), ahol a PLAY valósidejű LiveScore rendszer alkalmazásra kerül. Eddig a “PLAY csúcs” 112 játékos eredményeinek egyidejű írása volt, de egyszer minden rekord megdől.

Tehát a V'Moto-Rock egykori slágerét idézve:
"Gyere és szeress nevezz"

Gyertek és támadjunk csúcsot együtt! 😉

2020.06.24.

Hozzászólások