Golftörténelmi verseny Szarvaskúton

Mentőövünk az indulási limitek megértéséhez


A Forest Hills-i pálya úszó-tavacskája

- Huszti György írása -

A kilenc green-nel rendelkező Forest Hills GC történetében még sosem fordult elő, hogy 113-an neveztek volna be egy versenyre, ráadásul a nevezési határidő majd csak péntek délben zárul a szombati ranglistaversenyre. A siker egyrészt nyilván annak köszönhető, hogy a zirci 9/18 szakaszok hosszú-hosszú évek óta a megbízható minőséget hozzák - és jelentik - a hazai golfközegben, másrészt nem elhanyagolható az a tény sem, hogy egy kijárási korlátozás utáni időszakon vagyunk túl, így - nem számítva a ciprusi Winter Cup-ot - ez lesz idén az első “rangos” verseny itthon. 

Kárpáti György sportigazgató külön kiemelte, hogy mekkora és mily szokatlan, - ámde annál jólesőbb - feladat hárul így a szarvaskúti csapatra, hiszen pénteken meg kell várniuk a 12:00 órás nevezési határidőt és csak ezúton tudnak nekilátni a 90 induló “kiválasztásának”. Aki azt gondolja ugyanis, hogy a legjobb 90 hcp-s golfozó indulhat neki, az nagyon téved. Ugyanis az MGSz Ranglista kiírása, illetve Versenyszabályzata világos és egyértelmű szabályokat szab, amelyek szerint szombaton a 90 versenyző a következő összetételben tud nekivágni a Bakony lejtőinek (ahol egyébként 8:00 órakor a délelőtti, míg 13:00 órakor a délutáni műszak indulhat majd a “csatába”).

Kategóriánként meghatározott számú játékos indulhat a következők szerint:
Felnőtt férfi kategóriában (34) játékos, 
Felnőtt női kategóriában (10) játékos, 
Junior fiú kategóriában (10) játékos, 
Junior lány kategóriában (8) játékos, 
Senior férfi (szuper senior férfi is ide számít) kategóriában (20) játékos, 
Senior női (szuper senior nő is ide számít) kategóriában (8) játékos. 
(Amíg egy kategóriába jelentkezők száma nem éri el a fent leírt limitet, addig oda magasabb hendikeppel is be lehet kerülni, mint egy már megtelt kategória várólistájának alacsonyabb hendikepes játékosa.) 

FRISSÍTÉS:
Horváth Róbert (MGSz Hcp/CourseRating Bizottság elnöke) kiegészítése után, frissítjük cikkünket:
"Ha délelőtti és délutáni indítással kerül megrendezésre a verseny, akkor nincs kategóriánkénti induló létszám limit, azonban a következő bekezdés női arányát figyelembe kell vennie a Versenybizottságnak:
Ha egy ranglistaversenyre túljelentkezés történik, akkor az alacsonyabb EGA hendikeppel rendelkező játékosnak van joga indulni a versenyen. Túljelentkezés esetén a nők 1/3-os arány eléréséig előnyt élveznek."
Tehát, ezek szerint a szombati ranglistaversenyen - tekintve, hogy délelőtti-délutáni indításos lesz - a 30 legjobb hcp-vel rendelkező hölgy (amennyiben lesz ennyi női nevező: Junior, Felnőtt és Senior) fog tudni elindulni.

De száz szónak és 113 (vagy még több jelentkezőnek) is egy a vége: Szombaton egy pazar állapotban lévő pályán, remélhetőleg egy kiváló hangulatú versenyen vehet majd részt a kilencven “szerencsés”. A játék után pedig - rendhagyó módon - mindenkit vár majd KOLBice mozgókonyhája. 

Mindenkinek szerencsés "bekerülést" és Jó Játékot kívánunk!


Fotó: Kállay Tamás

2020.05.21.

Hozzászólások