Golfszeminárium a Zala Springs Resortban

Kiemelt figyelem a januári fagyban

- Huszti György írása -

Mintegy 30-40 klubtag kisérte figyelemmel a Zala Springs Golf Resort január 26-án tartott Golf Szemináriumát. Az összejövetel első felében Bangó Berger Botond, a klub első-osztályú golfbírója tartott igen színvonalas prezentációt. (Itt jegyezzük meg, példaértékű az a fajta nevelői munka, amellyel a vidéki klub előregondolkodva próbálja kinevelni saját golfszakmai gárdáját, mind a bírói, mind a marshall, mind a golfedzői posztokon). 
Az első előadáson gyakorlatilag mindent megtudhattak a résztvevők a január elsején életbe lépett új szabályok kapcsán. Rendkívül összeszedett, rövid videókkal bőségesen tarkított előadást láthattak az érdeklődők, a prezentáció minden tekintetben megfelelt a modernkor követelményeinek. Rengeteg hasznos információ hangzott el, mind az új területi elnevezésekről, lehetőségekről, mind a felgyorsított játék minden új velejárójáról. Pontos, pecíz bemutató volt, melyet sok kérdés és hasznos tanácsok követtek.
A mintegy negyedórás szünet alatt is zsizsegve kérdeztek a hallgatók, miközben Berger türelmesen próbált minden kialakulóban lévő tévhitet elhesegetni a golfozói fejekből.

A szeminárium második felében Damian MacPherson a Zala Springs Klubmenedzsere tartott előadást. Már a cím is rendkívül kecsegtető volt minden goljátékos számára: "Hogyan javíts a játékodon 5 ütéssel, anélkül, hogy változtatnál a swingeden! Mentális tréningtechnikák és metódusok, amelyek segítenek fejlődni a golfban"
A Klubmanager - aki egyébként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is átvehette már - előadásában hatalmas segítséget tárt fel a közvetlen verseny előtti bemelegítés, valamint mentális rákészülés témakörében, illetve olyan direkt stratégiákat és technikákat mutatott be, amellyel az amatőr golfozók fejleszteni tudják és emellett pontosan mérhetik a hétvégi versenyek közötti fejlődési szintjüket. Az egykori Challenge Tour játékos rengeteg gyakorlati példával tarkított bemutatója egyöntetű sikert aratott a résztvevők körében. A magas tetszési indexre való tekintettel Damian jelezte, hogy az idei versenyszezon megkezdése előtt egy hasonló szemináriumra is sor kerülhet. Tavasszal a driving range-en még a mostaninál is jelentősen több gyakorlati példával és segítséggel tarkítva tartható meg egy újabb összejövetel.
A szeminárium lezárásaként, a könnyed vacsora közben, rendhagyó tombolát rendeztek a résztvevők számára, amelyen két főre szóló golfutazást lehetett nyerni a pilseni GreensGate Golf Klubba. A nyeremény 3 éjszakára és minden nap egy páros golfjátékra (buggy-val) szólt. A szerencsés nyerteseknek ezúton is jó játékot kívánunk Csehországban!

 

A cikkben szereplő fotók forrása: Zala Springs Golf Resort FaceBook oldala 

2019.01.26.

Hozzászólások

Zala Springs - A World of Leading Golf Course