Golfrajongók illegalitásban

Nézők...nézők..."mindenhol"


- Góg László jegyzete -

A múlt hétvégén 91 nap szünet után újraindult a PGA Tour, igaz egyelőre nagyon szigorú vírusügyi szabályok mentén, zárt kapuk mellet. Azonban ha valaki nézte a hétvégén a Charles Schwabb Challenge közvetítését, feltűnhetett neki, hogy bizonyos helyeken mégis hallatszik taps és ováció.

Az igazi golfrajongókat ugyanis nem lehet még egy zártkapus tornától sem távol tartani. Nagyon sokan nézték a kerítésen kívülről, többen a környező házak tetejére másztak fel, vagy a teraszukon tartottak éppen golfpartit. Volt, aki komplett lelátót állított fel a kertjében, egy pálya melletti étterem pedig valóságos VIP tribünt kínált a golfrajongóknak.

A játékosok nagyra értékelték a rajongók elszántságát és odaadását, amire Xander Schauffele külön is kitért a szombati kör utáni interjújában. Justin Thomas pedig mindenütt integetett, azokon a greeneken is mindig megköszönte az elismerést, amelyek környékén még ilyen illegális nézők sem voltak.

Reméljük, az illetékesek is mihamarabb belátják, hogy ez így nem mehet sokáig, és hamarosan ismét a kötelek mellől tapsolhatnak a világ golfrajongói egy-egy szép ütésnek.

Néhány válogatott fotó a GettyImages kínálatából, amely a "nem fizető" nézőket örökítette meg:

2020.06.16.

Hozzászólások