GOLFiGO tájékoztatás

Mire lesz szükség ahhoz, hogy idén versenyezni tudjTisztelettel tájékoztatunk Benneteket, miszerint az MGSZ korábbi adatbázis szolgáltatója, (a PcCaddie) részben nem, illetve részben sajnos meglehetősen gyenge minőségben szolgáltatta “vissza” a Magyar Golf Szövetség számára az elmúlt három év adatait. Ennek következtében - egyeztetve Makszin Áron Főtitkár úrral, illetve az MGSZ egyéb illetékeseivel - egyfajta “B tervet” kell alkalmaznunk az elmúlt évek versenyeredményei (és az ezekből fakadó hcp történetek), illetve a World Handicap System (WHS) nyilvántartás kapcsán. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jó esetben február végére tudjuk feldolgozni a különböző helyekről származó, erősen szennyezett, és meglehetősen hiányos versenyadatokat. Ugyanakkor szeretnénk ha minél hamarabb (előreláthatóan március 1-jén) rendszerbe tudna állni a GOLFiGO. Így tisztelettel azt javasoltuk a golfklubok munkatársainak, hogy “dolgozzanak egy kicsit előre” és szerezzék be az esetlegesen hiányzó alapadatokat a saját (elsődleges más néven anya) klubtagjaik kapcsán. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy a következő napokban-hetekben Benneteket is megkeres anyaklubotok amennyiben az alábbi alapadatok hiányoznak az adatbázisukból.

Jelenleg az MGSZ kérésének megfelelően az alábbi alapadatokat kell kötelező jelleggel feltölteni a rendszerben:
- pontos név
- születési dátum
- email cím
- mobiltelefonszám
- állampolgárság

Tisztelettel tájékoztatunk Benneteket, miszerint az MGSZ kérésének megfelelően, az idei évtől csak azon játékos fog tudni versenyen (versenykörülmények között) elindulni aki:

1. Hazai játékos
- Hazai golfkluboknál vezetik a hcp-jét és 2021. évre érvényes elsődleges (másnéven “anya”) klubtagsággal rendelkezik, valamely hazai golfklubban.
- 2021. évre érvényes szövetségi játékengedéllyel (értsd EGA kártya) rendelkezik.

2. Külföldi játékos
- A magyar versenyen történő indulást megelőzően érvényes hendikep igazolást tölt fel a GOLFiGO rendszerbe, illetve kötelezően ki kell töltenie pontos születési dátumát, elérhetőségeit, illetve külföldi anyaklubját és annak email címét is.

Minden egyéb játékos, tehát aki nem rendelkezik érvényes tagsággal és/vagy EGA kártyával, illetve külföldi klub tagjaként nem rendelkezik érvényes hcp igazolással, CSAK és KIZÁRÓLAG versenyen kívül fog tudni elindulni az adott versenyen. (Erről a tényről már a rendszerbe beérkező nevezésének pillanatában értesülni fog a játékos).

 

Sikerült szinte 100%-os mértékben kiirtani az elmúlt években tapasztalható duplikációkat az átadásra kerülő adatbázisban. Így mindannyiunk elemi érdeke, hogy a jövőben ezek a hibák ne ismétlődjenek meg. Úgy gondoljuk, hogy a fentebb leírt intézkedések következtében ezekre nem is fog tudni sor kerülni. (Természetesen most is létre lehet hozni akár 5 db Kovács János nevű játékost is, amennyiben valakinek ez a perverziója ?, de ezek közül négyen csak versenyen kívül tudnak majd elindulni, míg versenyezni csak az az egy fog tudni, aki érvényes elsődleges klubtagsággal, illetve érvényes szövetségi játékengedéllyel (EGA kártya) rendelkezik.

Jelenleg tehát a GOLFiGO-ban szereplő 1422 hazai golfjátékos közül (ennyi hazai klubtagsággal rendelkező különböző játékos indult versenyen, vagy nem indult, de rendelkezett EGA kártyával az elmúlt három szezonban)  SENKI nem tud versenyen elindulni (csupán versenyen kívül). A klubmunkatársak feladata lesz, hogy a szezon kezdetéig a saját elsődleges klubtagjaikat aktiválják a rendszerben. Az aktiváláshoz, az érvényes klubtagsági csomag kiválasztása mellett az MGSZ kérésének megfelelően a következő adatok KÖTELEZŐ kitöltésére van szükség (az anyaklub munkatársai részéről):

Pontos név 
Vezetéknév / Keresztnév / Középső név bontásban. 
A külföldi játékosok esetén a magyar helyesírás szabályai szerint kell felvinni a játékosokat, értsd:
Kovács János
Smith John
Müller Ralph
(Jelenleg alapbeállításként így szerepel valamennyi 1422 hazai játékos és a további közel 1000 külföldi játékos neve a rendszerben)

Opcionális kitöltésű titulus mezővel is rendelkezik a GOLFiGO, itt alapvetően kiválasztható a dr., Dr., ifj., id., mag., ing. titulus, de bármely egyéb titulus is felvihető. Jelenleg a rendszerben a magyar szokásjognak megfelelően a jogi diplomával rendelkező játékosok dr.-ként (kis d-vel), az orvosi diplomával rendelkező játékosok Dr.-ként (nagy D-vel) kerültek rögzítésre, de a későbbiekben a klubmunkatársak dolga, hogy tartják-e ezt a rendszert, vagy sem (mondjuk ha valaki ne adj Isten rosszul lesz egy versenyen, lehet hogy nem árt tudni, hogy az ügyvédhez, vagy az orvoshoz érdemes-e rohanni vele ?

Opcionális kitöltésű becenév mezővel is rendelkezik a rendszer, ide jelenleg az ismertebb ázsiai játékosok becenevei (Feri, Hajni, stb) kerültek feltöltésre, így ez a név mögött idézőjelben megjelenik a pontosabb beazonosíthatóság céljából, pl.:
Bui Thanh Phuong “Feri”
Luu Thi Thu Huong “Hajni”
Ugyanakkor a magyar médiaszemélyiségek, korábban a PcCaddie-ben is szereplő becenevei is helyett kaptak a GOLFiGO becenév mezőjében, pl.:
Hajdu István “Steve”
Tóth Zoltán “Totti”

Pontos születési dátum
Nyilván nem szükséges ecsetelni, hogy sportágunkban a pontos születési dátum számontartása mennyire fontos és milyen jelentőséggel bír. 

Jelenleg a GOLFiGO-ban a hazai játékosok mintegy 97%-ának pontos születési dátuma szerepel, így itt csak a maradék 3% kitöltésére lesz szükség, illetve igény szerint a jelenlegi dátumok ellenőrzésére.

Pontos email cím
A GOLFiGO-ban a klubmunkatársak által történő élesítést követően (az éves érvényes klubtagság rögzítésekor) valamennyi játékos emailt kap, amelyen keresztül saját jelszó beállítására nyílik lehetőség. A GOLFiGO rendszerbe belépve a játékosok VALAMENNYI versenyre be tudnak online nevezni (az aktuális nevezési lista (és annak státusza) mindenki számára nyilvános). A játékosok bejelentkezve, látják (különböző színekkel jelölve) azon versenyeket, amelyeken korábban résztvettek, vagy be vannak nevezve és részt fognak venni. Az adott verseny startlistájának publikálásakor a játékos automatikus emailt kap a startlista elkészültekor, az emailre kattintva, vagy a startlistát bármikor megnyitva automatikusan a saját nevéhez gördül a rendszer, így nem kell keresgélnie a nevét a listában. Saját flight-jának bármilyen későbbi változása (játékpartner, időpont, tee) esetén ismételten automatikus emailt küld a GOLFiGO rendszer. 

Természetesen arra is van mód, hogy kiskorú gyermek esetén a szülő igényének megfelelően a szülői email cím kerüljön feltöltésre, sőt arra is van lehetőség, hogy több kiskorú gyermek esetén ugyanaz a szülői email cím kerüljön feltöltésre a gyermekeknél, ez esetben bejelentkezéskor az email cím és a jelszó megadását követően a rendszer feldobja a két vagy több gyermek nevét és arra a névre kell kattintania a szülőnek, amelyikkel éppen használni kívánja a rendszert (ugyanezen módszer természetesen alkalmazható az esetben is, ha a szülő és a kiskorú gyermeke is golfjátékos).

Jelenleg a GOLFiGO-ban a hazai játékosok mintegy 88%-ának email címe szerepel, így itt csak a maradék 12% kitöltésére lesz szükség, illetve igény szerint a jelenlegi email címek ellenőrzésére.

Telefonszám (lehetőleg mobil)
A GOLFiGO-ban a későbbiek folyamán (azon klubok számára amelyek igényt tartanak rá) bekapcsolásra kerül az úgynevezett tömeges sms küldési lehetőséget, így a klubok automatikus (vagy irányított) sms-t küldhetnek majd, pl saját klubtagjaiknak vagy egy adott verseny teljes mezőnyének, stb. Ugyanakkor,  ezen kívül is nyilvánvalóan elemi érdeke valamennyi klubnak, hogy klubtagjaikat adott esetben telefonon is el tudják érni. (Több telefonszám is felvihető a rendszerbe.)

Jelenleg a GOLFiGO-ban a hazai játékosok csupán mintegy 27%-ának mobil telefonszáma szerepel, így itt alapos begyűjtő munkára lesz szükség ?, illetve igény szerint a jelenlegi telefonszámok ellenőrzésére.

Állampolgárság 
Természetesen akár több állampolgárság is megadható. Elengedhetetlen lesz a pontos kitöltés mert pl. a Magyar Kupán, vagy a Magyar Amatőr Bajnokságon a magyar állampolgársággal nem rendelkező játékosokat csak versenyen kívül engedi indulni a rendszer.
A játékosok neve mellett kis zászlócskák jelzik publikusan, hogy adott játékos milyen ország(ok) állampolgára, így mindenki számára követhető és átlátható a helyzet.

 

Egy rövid áttekintő összefoglaló a fentebb leírtakról:
Az MGSZ kérésének megfelelően amennyiben a játékosok kötelező adatai nem kerülnek teljes mértékben feltöltésre, adott játékos hiába fog klubtagsággal és EGA kártyával rendelkezni, nem lehet aktiválni a játékos adatlapját, így NEM FOG TUDNI versenyen indulni (csak versenyen kívüli indulóként). Illetve mellékesen jegyezzük meg, hogy hiányzó adatok esetén az EGA kártya igénylő gomb sem jelenik meg a neve mellett, így tehát EGA kártyát sem tudnak számára igényelni.
Az MGSZ kérésének megfelelően a kötelező alapadatok:
- pontos név
- születési dátum
- email cím
- mobiltelefonszám
- állampolgárság

Természetesen a bejelentkezett játékos a saját fiókjában láthatja, hogy anyaklubja milyen alapadatokat tart róla nyilván. Ezek közül a születési dátum, az email cím, és a telefonszám nem publikus adatok, ezeket csak az anyaklubja (és a szövetség) munkatársai láthatják, míg a játékos neve és állampolgársága mindenki számára látható publikus adat.

Nagyon szépen köszönjük szíves figyelmeteket!

Tisztelettel,
A GOLFiGO csapata

2021.01.27.

Hozzászólások