Golf(Fél)Ünnep

Junior Fiú vs. Felnőtt Férfi döntő


Bertényi Bence (Junior Fiúk) és Rózsa Dávid (Felnőtt Férfiak) ma azonos ütésszámmal futottak be és vasárnap egymás ellen vívják a MatchPlay csatát


- Huszti György írása -


Lezajlott az első (StrokePlay) versenykör az idei - erősen vihar és Covid verte - golfszezon utolsó szövetségi versenyéből, a kétnapos V. GolfÜnnep küzdelmeiből. A 11 (7 férfi és 4 női) csapat játékosait nem igazán fogadta kegyeibe az időjárás, annak ellenére, hogy csak 11:00 órakor ütött el az első flight, még őket is 7-8 fok és közepesen masszív eső fogadta - az egyébként dicséretes módon előkészített - bajnoki pályán.

Az indulás előtt több hölgyjátékos kedélyét felborzolta az a tény - vélhetően kevesen olvasták el indulás előtt a Versenykiírást - miszerint a női játékosok a távoli (kék) elütőre lettek “hátraküldve” (kivéve a Szenior hölgyeket, akik maradtak a narancs színű elütőn). A hölgyek közül többen szinte csak a pályán szembesültek ezzel, így részükről erős hangulatban indult a nap, hiszen joggal(?) nehezményezhették, hogy a férfi játékosok miért maradhattak a közeli elütőkön. (Reméljük semmilyen harcos szüfrazsett szervezet nem tűzi zászlajára a történteket) ? Egyébként érdekesség, hogy a hivatalos szövetségi adatbázisban (a PCCaddieben) is az eredeti (piros) elütők és PlayingHcp-k voltak beállítva a startlistában, (sajnos mi magunk is elkövettük azt a hibát, hogy hittünk a PCCaddienek, így a PLAY LiveScore modulba sem a megfelelő elütők és így pHcp-k kerültek áthúzásra).

11 csapat vágott tehát neki az élesen fagyos októberi napon a küzdelmeknek, voltak köztük olyanok, amelyek szinte a legerősebb összeállításukban érkeztek, és olyanok is, akik - a pletykák szerint, az előzetesen bivalyerősnek vélt Junior csapat elől “kitérve” - erősen tartalékos csapattal érkeztek. Sajnos, olyan csapat is akadt, amely csonkán vágott neki a megmérettetésnek (ezt a szabályok szerint megtehették, tekintve hogy a négy játékosból, csak a legjobb három eredménye számított), persze jó lett volna, ha nem éppen az - ezen a GolfÜnnepen debütáló - “MGSZ Elnökségi” csapattal esik ez meg. Nyilván mindenkinek akadhat halaszthatatlan ügye (főleg a saját születésnapján), de így utólag alighanem helyes lett volna (sok más csapathoz hasonlóan), kijelölni egy tartalék játékost, minden bizonnyal akadt volna még egy elnökségi tag, akinek volt már golfütő a kezében. És persze az is előfordult (jó mutatja ez a hazai 18-30 év közötti golfozói korosztály problémáját), hogy a Felnőtt Női csapatnak egy 14 éves kislánnyal kellett erősítenie.

Na de félre a tanulságok levonásával, hiszen ez mégiscsak egy ünnepi hétvége, nézzük inkább hogyan alakultak az első nap csapateredményei és melyik csapat, melyik másik csapat ellen fog MatchPlay-t játszani a vasárnapi záró versenykörben.

A StrokePlay versenykör első három helyezettje a Versenykiírás értelmében különdíjazásban is részesül:
1. Kötél Bence (Junior Fiú csapat) 71
2. dr. Horváth Péter (Senior Férfi csapat) 72
3. Závaczki Bálint (Junior Fiú csapat) 72
(Érdekesség, hogy a 2-5 helyezések között csupán a gyengébb hátsó 9-6-3-1 szakasz döntött: dr. Hováth - Závaczki - Csányi - Greff)
(Senkit ne tévesszen meg, hogy a hivatalos adatbázis - a PCCaddie - szerint Csányi Olivér lett a harmadik, ez egyszerűen csak egy "szokásos" rendszerhiba ?)

EREDMÉNYEK ITT


Csapatverseny, az első versenynapot követően:

Hölgyek:
A két szélső korosztály keretbe foglalja a hölgyek mezőnyét, hiszen óriási(!) bravúrral (a hendikepek alapján mindenképpen), a Szenior Hölgyek mindenkit maguk mögé utasítottak az első napon, így Ők játszhatják a vasárnapi döntőt (négy egyéni MatchPlay összecsapás) a Junior Lányokkal.

Az V. GolfÜnnep Női StrokePlay versenykörét megnyerő Szenior Női Válogatott tagjai: Nagy - Batta kapitány - Földesi - Turkovics

1. Szenior Női csapat  +44  
Batta Krisztina +6   
Nagy Réka +16  
Turkovics Ilona +22  
Kovácsné Földesi Katalin +23

2. Junior Lány csapat  +45  
Lehoczky Fanni +11  
Hoffmann Annamária +17  
Jaczkovics Emma +17  
Koharek Anna +19

Batta vs. Jaczkovics
Nagy vs. Koharek
Turkovics vs. Lehoczky
Földesi vs. Hoffmann

A harmadik hely sorsa (szintén négy egyéni MatchPlay megmérettetésen) a Felnőtt és a MidAm korosztály női csapatai között fog eldőlni.

3. Felnőtt Női csapat  +58  
Stern Lea +12
Kiss Polett Karolina +21  
Lengyel Lilla  +25  
Nagy Klára  +25 

4. MidAm Női csapat +80
Sándor Virág +23
dr. Lex Annamária  +28  
Luu Thi Thu Huong  +29  
Movik Gabriella +30

Stern vs. Sándor
Kiss vs. dr. Lex
Lengyel vs. Huong
Nagy vs. Movik


Férfiak:
A Férfiak esetében nem igazán meglepő, hogy a Junior Fiúk és a Felnőtt Férfiak csapatai közül fogják holnap az egyik nyakába akasztani az aranyérmeket (négy MatchPlay összecsapás):

1. Junior Fiú csapat  +3   
Kötél Bence -1  
Závaczki Bálint 0   
Bertényi Bence +4
Horváth Ákos +7

2. Felnőtt Férfi csapat +4   
Csányi Olivér   0   
Greff Bálint    0   
Rózsa Dávid +4   
Holló Zsombor +13

Kötél vs. Holló
Závaczki vs. Greff
Bertényi vs. Rózsa
Horváth vs. Csányi


A férfiak bronzérméért a PGA of Hungary Profi csapata és a Szenior Férfi csapat csaphat össze (négy egyéni MatchPlay)

3. PGA of Hungary Pro csapat  + 6   
Eiring Kristóf  +1   
Hahn Roland +2   
Tóbiás Zsolt +3  
Szigeti Csaba +5

4.  Szenior Férfi csapat    20  
dr. Horváth Péter  0   
Koller György +8   
Horvath Joseph +12  
Hatvári Árpád +18

Eiring vs. Koller
Hahn vs. Horvath
Tóbiás vs. dr. Horváth
Szigeti vs. Hatvári

Míg az 5-7. helyezésekért marad a StrokePlay játék holnapra is a MidAm Férfiak, az MGSZ Elnökségi csapat és a SzuperSzenior Férfiak csapatai között:

5. MidAm Férfi csapat  +26  
Krämer András +5   
Magyar Krisztián +10 
Szalay Attila +11 
Rádonyi Kristóf  +13

6. MGSZ Elnökségi csapat  +79
Makszin Áron +10
Dietrich Tamás  +28
Flesch Tamás  +41
Andrási Miklós  NS

7. SzuperSzenior férfi csapat  +85  
Ellis, Donald  +16  
Mányi István  +34  
Sándor L. Tamás +35  
Vincze Alajos  +37


Fotó: Yuila Stepanova Photography, illetve caddie.hu

2020.10.17.

Hozzászólások