Golfclub Imperial Balaton

4 °C, borús égbolt
9 lyuk, PAR 36
8313 Balatongyörök, Becehegy
128 perc Budapest „0 km” kőtől
http://golfclubimperial.hu/
+36 -83-346031
Árak megjelenítése: HUF / EUR
Green Fee 18 lyuk (Hétköznap) 12 700 Ft 35 €
Green Fee 18 lyuk (Hétvége) 16 450 Ft 46 €
Green Fee 9 lyuk (Hétköznap) 9 300 Ft 26 €
Green Fee 9 lyuk (Hétvége) 10 900 Ft 30 €
Az árak tájékoztató jellegűek

Score kártya

Játékra fel!

Letöltheted a pálya score kártyáját, vagy adott esetben személyre is szabhatod azt.

Greenfee kedvezmények

Junior Greenfee: 6 000 Ft / 18 szakasz, illetve 4 500 Ft / 9 szakasz.

Kis Szubjektív

Imperial Balaton, a vízparti kilences.
Talán különösebb túlzás nélkül megállapíthatjuk, hogy Balatongyörököt igen jókedvében alkotta meg a Teremtő. A part felől a Tapolcai-medence és a Tanúhegyek, míg a tó felől a Szigligeti-öböl zárja körbe ezt a csodálatos természeti kincset.
A 2009-ben megnyitott közvetlen tóparti, jelenleg kilenclyukas 70 hektáros "turistapályáról" golfozás közben lélegzetelállító panoráma tárul elénk a Balatonra, illetve a Badacsony egyedülálló, jól ismert vulkanikus formájára is. Jól kitalált koncepció szerint a klubháztól mind jobbra, mind balra találhatóak pályaszakaszok, így igazán sosem távolodunk el a régi présházból kialakított épülettől. A klubház mérete maximálisan elegendő egy kilencszakaszos vidéki pálya kiszolgálására, különös tekintettel hogy egy több mint száz négyzetméteres - részben fedett - terasz is várja a nyári melegben kitikkadt, megpihenni vágyó játékosokat. Az eredeti tervek szerint a golfpálya mellé épült volna egy 50 házból álló üdülőtelep is közvetlenül a vízparton, de ez a projekt egyelőre még várat magára.
A klub osztrák tulajdonosainak (Köpfel család) birtokában vannak a pálya melletti területek is (amelyet anno több részletben vásároltak meg), így egy esetleges hazai golfboom beköszöntekor bőven lenne helyük és lehetőségük a 18 szakaszosra bővüléshez is (egy pillanatra gondoljunk csak bele, ez esetben milyen golfturisztikai lehetőséget hordozhatna magában, egy jó minőségű Zalacsány-Györök-Udvari golftengely). Jelenleg a pálya koncepciója erősen egyfajta turista/senior kiszolgálás mentén halad, így versenypályának egyáltalán nem tekinthető a játszótér, amelyről a nem túl gyors (de egyébként szép állapotú) greenek is tanúbizonyságot tesznek. Ugyanakkor szinte egyedülálló, hogy a klub rendelkezik egy önálló stranddal is, amely a klubháztól egy perc sétával megközelíthető és valóban lebilincselő látvány a pázsiton túl a csobbanásra csábító türkizkék vízfelület Közép-Európa legnagyobb taván.


- 2019.02.11. -

 

Imperial Balaton - Császári panoráma

A galéria fényképeinek forrása: Imperial Balaton FaceBook oldala, illetve caddie.hu