Golf a tévében és a zsebedben

avagy a felhők felett mindig kék az ég


- Véh Balázs VBlogja -


Egy jó ideje foglalkoztatott már ez a téma, de most, a múlt hétvégi Masters közvetítésekkel kapcsolatos közösségi média kommentek különösen aktuálissá tették.

Sokan fogadták kitörő örömmel az év elején az Eurosport elköteleződését szeretett sportágunk irányába. A csatorna nem túl erős kezdését aztán jelentős visszaesés követte, és sokan adtak hangot csalódottságuknak érzékelvén, hogy a meghirdetett műsort a szolgáltató nem veszi túl komolyan, és a várva várt golfközvetítést minden előzetes jel nélkül kiüti egy jó kis biatlon, vagy egy ezeréves focimeccs. Nem is beszélve az unalomig ismételt reklámokról a kerékpár verseny befutójával…

Utolsó csepp a pohárban, hogy bár korábban szentül ígérgették, a Masters végül nem került fel a műsorra élőben. Csak hab a tortán, hogy a hazánkban is csekély konvertibilis valuta ellenében legálisan elérhető GolfTV a major tornákat nem adja. Persze az elkötelezett golfrajongó nyilván keresett magának egy fekete öves informatikai gurut és egy jó kis kalóz streamet, vagy csak letöltötte a verseny hivatalos applikációját és ott követte az eseményeket, hiszen abban minden ütés látható volt, igaz, kommentár nélkül és utólag.

Na de mennyivel jobb lenne, ha nem ilyen kerülő utakon juthatnánk hozzá a fogyasztani kívánt média tartalomhoz, ugye?! Jelentem, látszik a fény az alagút végén!
A PGA március elején szerződést kötött az Amazon Web Services nevű felhőszolgáltató céggel! Szinte érzem, ahogy a kedves olvasó felvillanyozódik és szempillantásra tovatűnik a reményvesztettsége.

Ha mégsem, akkor mondom, mit is jelent majd mindez. Referenciának hadd említsem, hogy az Amazon nevű világcég alig 15 éves leányvállalata már jó pár nagyszabású sporteseményt kiszolgál megoldásaival, mint például az NFL, az NHL, a Bundesliga vagy éppen a Forma 1. Aki követi ezeket, lehet sejtése, hogy mire számíthatunk, aki nem, annak íme.

A golfban a néző élőben láthatja majd bármelyik játékos bármelyik ütését, átülve a rendező székébe. Sőt, mint egy videójátékban, lehetőségünk lesz kiválasztani, hogy a számos kamerakép közül melyiken akarjuk követni kedvencünket. Fokozandó az élvezeteket, ezzel párhuzamosan gombnyomásra elérhetővé válik az összes statisztikai adat, eredmény is.

Aki pedig a játék múltjában kíván vájkálni, a felületre minden létező PGA tartalom felkerül egészen az 1928-as Los Angeles Openig visszamenőleg, így a golf történészeire is vár a Kánaán. Csak már látnánk!


Fotó: TheDrum

2021.04.18.

Hozzászólások