Friss profik a fedélzeten

Újabb 6 oktató diplomázott le


 

- Az MGSZ Közleménye -


Újabb állomásához érkezett a profi golfoktatóképzés. A 2018-ban indult kurzus sikeres elvégzése után Briglovics Boróka, Décsy Dániel, Hahn Roland, Morozov Mikhail, Mujahid Tamás és Perecz Panna vehette át a díszoklevelet.

A Testnevelési Egyetem különtermében Szalma László tanszékvezető egyetemi docens, Tringer László, a PGA of Hungary elnöke és Makszin Áron, a Magyar Golf Szövetség főtitkára köszöntötte a végzős hallgatókat, amely során elhangzott, hogy a képzés azt a tudást alapozta meg, amelyre a továbbiakban folyamatosan bővülő ismeretanyagot, tapasztalatot szükséges még építeni. Briglovics Boróka, Décsy Dániel, Hahn Roland, Morozov Mikhail, Mujahid Tamás és Perecz Panna a PGA of Europe által akkreditált hároméves PGA képzésén vett részt, amelyhez a Testnevelési Egyetem további egy éves golfoktatói OKJ-s kurzusa kapcsolódott. Profi golfoktatói képzés 2006 óta zajlik a Testnevelési Egyetem, a PGA of Hungary valamint a Magyar Golf Szövetség szervezésében, ahol az elméleti és gyakorlati órarendben edzéselmélet, sportpedagógia, anatómia, erőfejlesztés, golfszabályok, golfoktatás, valamint golftechnika szerepel, de tankönyvből szerezett ismereteket a versenyeredményekben is be kell a hallagatóknak mutatni. Az eredményes vizsgázók a “PGA of Hungary Coach - A kategória” oklevéllel gazdagíthatják oktatói pályafutásukat.

A profi oktatóbázis folyamatos bővítése érdekében 2021-ben újabb évfolyam indult, ahol a magyar amatőr golfélet kiválóságai, többszörös bajnokok szerezhetnek a gazdag versenytapasztalat mellé átfogóbb profi ismereteket. A várhatóan 2025-ben diplomázók, az amerikai egyetemi tanulmányai után hazatérő ötszörös női amatőr bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes Vadkerti Adél, a kétszeres férfi amatőr bajnok, Magyar Kupa győztes Rózsa Dávid, Greff Bálint és Kiss Polett Karolina junior bajnokok, valamint Csiki Péter, Holló Zsombor, Lencz Krisztián és Rózsa Dániel újabb lendületet adhatnak a golf népszerűsítése, az oktatás színvonalának emelése érdekében.


Fotó: MGSZ

2022.10.06.

Hozzászólások