FONTOS Versenyengedély VÁLTOZÁS

Indul a Nemzeti Sportinformációs RendszerKedves Golfjátékosok,


Tisztelettel tájékoztatunk Benneteket, miszerint az idei évben a 765/2021. (XII. 23.) Kormány rendelet értelmében életrehívásra kerül az NSR (Nemzeti Sportinformációs Rendszer), amelyben hazánkban központilag lesz nyilvántartva valamennyi sportág versenyengedéllyel rendelkező versenyzője.

Az NSR adatbázisában három olyan adatmező is szerepel, amelyet korábban az MGSZ nem rögzített kötelező jelleggel. Jelesül, a versenyző:
- Anyja leánykori neve
- Születési helye
- TAJ száma

Ez a golf olvasatában azt jelenti, hogy minden olyan golfozó esetében aki Szövetségi Versenyengedélyt (EGA Kártyát) igényel/igényelt az idei szezonra az elsődleges anyaklub munkatársainak kötelezően ki kell töltenie a fentebbi három adatra vonatkozó mezőket. Mostantól tehát:
1. Azon játékosok esetében, akik még nem igényeltek az idei évre szóló Versenyengedélyt, ezt nem is tudják megtenni, amennyiben a kötelező adatokat az anyaklubjának munkatársai nem töltik fel a GOLFiGO rendszerbe. 
2. Azon játékosok esetében, akik már rendelkeznek idei évre szóló Versenyengedéllyel, az MGSZ türelmi időt vezetett be, amely szerint, ezen játékosok hiányzó adatait május 31. éjfélig kell pótolnia a kluboknak. (Az adatpótlás hiányában június 1-vel a kiadott Versenyengedélyek felfüggesztésre kerülnek (az érintett játékosok nem tudnak versenyezni) mindaddig, amíg az adatpótlásra sor nem kerül).

Tisztelettel javasolnánk az idei évre már Versenyengedéllyel rendelkező versenyzőknek, hogy időben kezdjék el felvenni a kapcsolatot az anyaklubjaik munkatársaival elkerülve a június elsejei “tömeges torlódást”.

Végezetül, ismételten szeretnénk tisztelettel felhívni a figyelmeteket, hogy a fentebb leírt változásnak SEMMI köze a GOLFiGO rendszerhez, ez egy Kormány határozat, amelyet az MGSZ - természetesen - alkalmaz.


Jó versenyzést kíván,
a GOLFiGO csapata

2022.03.17.

Hozzászólások