Filcréteget csökkent a Pannonia

Még egyenletesebb versenygreenek Máriavölgyben


Nagy Ármin és Turkovics Ilona klubtagok tesztelik a 15-ös greent


- A Pannonia Közleménye -


Az idei évben a minőségjavítást tűztük ki célul, amelynek a green-ek esetében három alkalommal történő üreges lyukasztás adta volna az alapját. Sajnos a hideg tavasz és az elhúzódó felmelegedés miatt a május közepére tervezett első lyukasztást nem tudtuk elvégezni. A második tervezett alkalomnak most jött el az ideje: augusztus 3-27. között.

Green-lyukasztás üreges tüskével, homok-betöltéssel:
Az üreges lyukasztás során ujjnyi tömörödött talaj-darabokat távolítunk el és a csatornákat homokkal (100 tonna) töltjük be, amely talajjavító hatása révén jobb gyökeresedést és betegségekkel, szárazsággal ellenállóbb green-eket eredményez. A dugók eltávolításával a felszín filcrétegét is csökkentjük, amelynek hatása egyenletesebb labdagurulás, keményebb felszín. A gyorsabb regeneráció (3 hét) érdekében csak növekedési időszakban végezhető:

- Az 1. héten munkavégzés miatt lassú, homokos green-ek rontják a játékot: szerdán (augusztus 4.) az 1-9. szakaszon, csütörtökön (augusztus 5.) a 10-18. szakaszon történik munkavégzés, ezért 8-16 óra között csak 9 szakasz lesz játszható.
- A 2. héten fokozatos javulásra, de homokos green-ek számítsanak még.
- A 3. hét végére újra kiváló minőség várható: gyors és jól guruló green-ekkel.

Türelmüket kérem a következő három hétben, Önökért dolgozunk!

 

Tisztelettel:
Laczkó Zoltán - Head Greenkeeper


Fotó: caddie.hu

2021.08.03.

Hozzászólások