Felnövőben a "Kis" Somogyi

Parádés második nap

- Huszti György írása -

Az Osztrák Junior Tour harmadik állomására ezen a hétvégén a linzi St. Flórián Golf Clubban kerül sor, amely a “The Leading Golf Courses” szövetség tagja. Ennek megfelelően a pálya állapotára, minőségére semmilyen panasz nem lehet. Mint ahogy a háromnapos WAGR minősítésű verseny megszervezésére sem.

A magyar színeket az U14 kategóriában Somogyi Bence (Pannonia Junior Academy) képviseli, aki a mérsékelt első napot követően (81), ma a második napon egy csodaszép 75-öt (plusz hármat) játszva jutott túl a cut-on és készülhet a vasárnapi zárónapra. Bence ma három Birdie-t ütött az első kilencen, amelyre végül hat Bogey érkezett. Ezzel öt helyezést javítva az első napot követően, jelenleg a 3. pozícióban várja a hét utolsó napját (156). Két napot követően hat ütés a hátránya a versenyt vezető osztrák Mathias Weiss (150) mögött, és "mindössze" négy ütésre van a második helytől. Bence aktuális hendikepje már 4,4!

Amennyiben az utolsó napon egy hasonló (vagy, evés közben jön meg az étvágy, egy még jobb) eredményt tudna produkálni, akár egy szépen csillogó érem is összejöhet. Persze, már ez a mai eredmény (és hcp javítás) is dicséretes teljesítmény!


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.06.22.

Hozzászólások