European Tour - Qatar Masters, 4. nap

Dél-Afrikába vándorolt a gyöngykagyló

 - Góg László írása -

A tipikusan szeles Doha Golf Club idén sem könnyítette meg a játékosok dolgát. Így egy 67-es kör is elég volt, hogy a spanyol tehetség Adri Arnaus újoncként az élre álljon az első nap után. A csupán 2017 óta profi spanyol fiatal tavaly második helyen végzett a European Challenge Tour éves versenyében, így került idén a European Tour-ra, ahol odáig hét versenyen ötször cutba jutott. Holtversenyben vele egy rutinos golfozó állt, Justin Walters, akinek viszont ez már 192. versenye a legmagasabb európai sorozatban.

A második körben, jóval enyhébb szélben három 67-nél is jobb eredmény született, de mindhárom játékos, Darren Fichardt (64), Anton Karlsson és Min Woo Lee előző nap jóval par fölött teljesített, így jelentősen nem tudtak előrébb lépni. A francia Mike Lorenzo-Verának az első napi eredményével azonos 68 is elég volt ahhoz, hogy -8-al átvegye a vezetést. A körülményeket jól jellemzi, hogy az első kör után egyetlen játékos, az angol Oliver Wilson volt egyedül bogey-mentes. Az ausztrál Deyen Lawson pedig a 17-en már idei második hole-in-one-ját ütötte. 
A harmadik körben is született egy ász, ezt is egy ausztrál, Jake McLeod ütötte a 3. lyukon. A tartalékként az utolsó helyen az indulók közé került Wilson folytatta kiegyensúlyozott teljesítményét, igaz immár egy bogey-val, de 68-68-69-es körökkel a nap végén egy ütés előnnyel az első helyen várta az utolsó fordulót.

Vasárnap a koreai Jinho Choi a verseny legjobb körét játszotta 64 ütéssel, ezzel -11-es eredménnyel feljött a megosztott első helyre, de az élen állók ekkor még el sem indultak. Az utolsó kör második legjobb eredménye -6 volt, ezzel a dél-afrikai Justin Harding két ütéssel elhúzott a többiektől, ám miután körét befejezte, egyből a driving range-re ment készülni az esetleges rájátszásra, mert az után érkező öt csoportban játszóknak még bőven volt esélye behozni őt. Az eséllyel azonban senki nem tudott élni, így a European Tour történetében új rekord született, mivel kilencen végeztek azonos eredménnyel a megosztott második helyen!
A Qatar Masters 22 éves történetében Harding az ötödik dél-afrikai győztes, és ez volt a hatodik dél-afrikai siker mivel Branden Grace kétszer is megnyerte a gyöngykagylót mintázó díjat.

2019.03.10.

Hozzászólások