Erősít az MGSZ

Kiegyező Közgyűlés


- Huszti György írása -


A Magyar Golf Szövetség rendes éves Közgyűlése zajlott le ma a Continental Citygolf Club vadonatúj konferenciatermében. A Szövetség 18 tagszervezete, összesen 52 szavazattal rendelkezik, ebből 29 szavazat fizikai valójában meg is jelent. Egy igazi Kiegyezés született az érdekelt felek között, és valljuk be ez a fajta nyugodtság az, amelyre a sportágnak talán most leginkább szüksége van. Ez a fajta “érintetlenség” érzés minden bizonnyal, legalább jövő tavaszig, a következő tisztújító Közgyűlésig fennáll majd. A Közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadott el, minden - korábban már az érintettekhez írásban eljuttatott - anyagot, beszámolót. Így az éves szakmai- és pénzügyi beszámolókat, idei tervezeteket, stb. A legnagyobb “izgalmat” talán az okozta, amikor Rózsavölgyi Jancsi (az Old Lake egyik képviselője) néhány percre elhagyta a termet, így rövid időre 28-ra csökkent a szavazók száma ?

Utolsó napirendi pontként a Közgyűlés módosította az Alapszabályt, amely így lehetőséget biztosított még egy (kilencedik) elnökségi tag megválasztására is. Egyhangú szavazással a Közgyűlés bizalmat szavazott Dr. Schaller-Baross Ernőnek, aki a Miniszterelnökség Nemzetközi ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, (illetve a folyosói pletykák szerint Gulyás Gergely Miniszter “jobbkeze”). 

Az MGSZ új elnökségi tagja 1987-ben született Budapesten, osztrák-magyar kettős állampolgár, aki 2010-ben szerezte jogi diplomáját. Rövid, lényegre törő, meglehetősen összeszedett és szimpatikus bemutatkozójában megemlítette, hogy nagyjából hét éve forgatja - rekreációs célokkal - a golfütőket. Külön érdekesség a személyével kapcsolatban - amelyre rövid bemutatkozójában ki sem tért -, miszerint osztrák nagyapja, részt vett annak idején a Pannonia Golf & Country Club tervezési munkálataiban, a híres osztrák pályatervezőnek, Hans G. Erhardtnak segédkezve. 

Személyes véleményünk szerint az a fajta szemléletváltás, amelyet az ilyen típusú, széles nemzetközi látószöggel rendelkező,  modern gazdasági és politikai menedzserek hozhatnak a hazai golféletbe, mindenképpen pozitív irányba kell, hogy elmozdítsa, az olykor-olykor a magyar ugar sáros kerekeivel döcögő közös golfszekeret.

Isten hozta Ernőt a hazai golftársadalomban, munkájához sok sikert, elhivatottságot és kitartást kívánunk!


Fotó: Kultúrvilág

2020.07.30.

Hozzászólások