Emma még magasabbra tör

Ketten képviselik a magyar színeket

- Huszti György beharangozója -

Miközben a Junior Válogatott egy része Ljubljanából hazafelé tartva hétfőn és kedden “megpihen” a hazai Junior Tour forduló két soron következő állomásán (Zala Springs és Hencse National), addig Emma a két gyakorló napját teljesíti Belgiumban. Újdonsült Szlovén Bajnoknőnk ugyanis a Royal Waterloo Golf Clubban vesz részt Európa egyik kiemelkedő hírű U14 versenyén. A háromnapos megmérettetésre július 4-6 között kerül sor, de a versengés előtt két hivatalos gyakorlónap vár a 132 fős mezőnyre (90 fiú és 42 lány). 2005-ben vagy később született versenyzők indulhatnak a megmérettetésen a hendikep limit a fiúknál 9,4 a lányoknál 16,4 (mégegyszer: 14 év alatti gyerekekről van szó). A háromnapos stroke versenyt tavaly a fiúknál a francia Augustin Lefebrve nyerte, míg a lányoknál az elmúlt két évben - a magyar mezőny számára abszolút ismerős - szlovén Pia Babnik diadalmaskodott.

A három darab 18 szakaszos pályával rendelkező királyi golfkomplexum Belgium talán legszebb pályáival csalogatja az erre tévedő golffanatikusokat, már akiket nem rettentenek el a 120-130 Eurós GreenFee árak. A hétvégén nem csak a pálya, de mezőny is királyi lesz. Az U14-es női mezőnyben 22 játékos rendelkezik 5 alatt hcp-vel (közöttük szerencsére, bár egyelőre a lista végén Emma is). A kilenc európa nemzet fiataljai között Emmán kívül Sára is elütőre áll, ugyanis a nemzetközi mezőnyben mostanában ritkábban látott Szántó Sára is ott van a nevezettek között.

A fiúk mezőnyében - ahol két pluszos hendikepes versenyző is található - a korosztályhoz képest rendkívül erős a mezőny, magyar játékos itt nem indul.

Mindkét Pannonia Junior Akadémia sportolónak, Emmának és Sárának is sok sikert kívánunk a hétvégére!


Fotók: Yulia Stepanova Photography, Tátrai Béla, illetve EGA

2019.07.01.

Hozzászólások