Elképesztő robbanás Emmától

Csodálatos játék a magyar tinitől

- Huszti György írása -

Jaczkovics Emma szenzációs teljesítményt nyújtott a Belga U14 Junior Open második napján. Emma a tízesen kezdett ma, és rendkívül érdekes, hogy az első hét szakaszon egy az egyben lemásolta a tegnapi szakasz eredményeit. De míg tegnap a 17-18 szakaszokon két Bogey-val fejezte be, addig ma egy Par és egy Birdie sikerült itt, így Even Parral (37) fordult, majd ezt követően sem engedte ki kezéből a lehetőséget. A tegnap letriplázott hármas szakaszt ma sikerült Par-ra teljesítenie, majd a négyes sajnos Bogey lett (éppen mint tegnap). Végül a stroke1, hosszú kilences szakaszon egy tökéletes drive-ot követően (lásd alábbi fotónkon) kellemes pozicióba került, de sajnos nem érte el a greent, a labdája felugrott és visszapattant a bunkerbe. Onnan viszont egy méterre tette a zászló mellé, amit sajnos aláputtolt, kár volt ezért a záró Bogey-ért így, ugyanakkor a +2 (75) eredménnyel (4 Bogey, 2 Birdie) mindenképpen maximálisan elégedett lehet Emma is, és mi is.

A 4-es phcp-nek köszönhetően hcp javítás ez a mai kiváló teljesítmény. A többiek közül még sokan a pályán vannak, de az boritékolható, hogy Emma helyezésben is rengeteget fog javítani a mai napot követően.

A Waterloo Golfpálya trükkös szakaszokkal és nagy szintkülönbségekkel rendelkezik. Néhány szakasz alig érhető el regulárban, ellenben néhány kifejezetten Birdie sanszos lyuk is található rajta, így holnapra is jócskán marad esélye Emmának.

További érdekesség, hogy a magyar kislány a gyakorlónapon együtt készülhetett a spanyol Rocio Tejedo Mulettel, aki egy fiatal extraklasszis és jelenleg éppen vezeti a mezőnyt. A spanyol kislány nővére (Carla) egyébként egy plusz négy hcp-s játékos, aki “sajnos” erre a versenyre már túlkoros, de tudásáról mindent elárul, hogy jelenleg a világranglista 196. helyezettje, bár volt már a 170. pozícióban is. 

Reméljük, hogy a Pannonia Junior Akademia növendéke (aki Csikós Gábor tanítványa) nagyon sokat tanul és tapasztal, ebben a szakmailag rendkívül erős golfközegben, és persze azt is, hogy a harmadik napon legalább ilyen teljesítményt produkál!! Mi mindenesetre továbbra is nagyon szurkolunk!

Eredmények itt

Fotók: caddie.hu

2019.07.05.

Hozzászólások