Elindult a GOLFiGO

Minden segítséget és jóindulatot köszönünk!Kedves Hazai Golfozók,

Örömmel (és mérhetetlenül fáradtan ?) értesítünk Benneteket, hogy - a korábban jelzett időpontban - március 5-én életre kelt a GOLFiGO hendikep és versenyügyviteli rendszere, amely a következő években a Magyar Golf Szövetség hivatalos adatbázisa lesz. A mai naptól kezdődően minden releváns számszaki információt itt találhattok meg, amelyet a hazai versenygolfról tudni érdemes.

A GOLFiGO hivatalos oldalának címe:
https://mgsz.golfigo.com

Minden érdeklődő - BELÉPÉS NÉLKÜL - ezen a címen láthat minden releváns klub- és versenyadatot. 

BELÉPNI azok a felhasználók tudnak, akik a 2021-es évre szóló klubtagsággal rendelkeznek valamely hazai golfklubnál. A belépést követően a játékosok - többek között - láthatják a saját hendikep történetüket, illetve online tudnak nevezni valamennyi hazai versenyre. A belépéshez szükséges értesítő emailt abban a pillanatban küldi a rendszer (automatikusan), amikor a saját hendikepvezető klubja aktiválja a játékost a GOLFiGO rendszerben. Ennek időpontja nyilván klubonként változni fog, de úgy gondoljuk, hogy a következő napokban valamennyi igazolt golfjátékos megkaphatja a belépési emailjét, amelyben egy “gombra” kattintva megadhatja a saját maga által kiválasztott jelszót. Ezek után az email címe és a jelszava megadásával bármikor beléphet a rendszerbe. Elképzelhető, hogy a belépéskor még néhány almenüt üresnek (vagy alig kitöltöttnek) fogtok érzékelni, ezt azért van így, mert pl. az alábbi almenüben (HCP sorrend) csak azok a játékosok jelennek meg, akiket már aktivált a saját anyaklubja.

A rendszer “bemelegedését” követően (amikor már az adatok is elindulnak majd) készítünk számotokra egy tutorial videót, amelyen át tudjátok majd tekinteni a teljes szolgáltatási palettát.

Kérjük ne feledjétek, hogy a WHS rendszer követelményeinek megfelelően, versenyen csak azok a hazai játékosok tudnak VERSENYEZNI, akik az alábbi kritériumok mindegyikének megfelelnek:
- Van érvényes induló WHS Hendikepjük
- Van Hendikepvezető anyaklubjuk 
- Van érvényes Szövetségi versenyengedélyük (EGA kártya)

Szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy induló Hendikeppel csak azok a játékosok rendelkeznek, akik 2018. január 1. óta legalább egy (azaz 1) hendikepminősító játékkörben részt vettek. Kérjük, az a játékos aki nem lát  a neve mellett Hendikep értéket keresse az anyaklubját.
Ezzel részben összefüggésben szeretnénk Benneteket tájékoztatni, hogy  jelenleg 22 olyan játékos található a rendszerben, akik korábban részt vettek versenyeken (zömében hazai éljátékosok), de jelenleg még nincs érvényes hendikep értékük. Az Ő hendikepükkel kapcsolatban az MGSZ HCP/CR Bizottsága hetek óta egyeztet az érintett anyaklubokkal. Kérjük, az a játékos aki nem lát  a neve mellett Hendikep értéket keresse az anyaklubját (a kérdéskör túlmutat a GOLFiGO rendszeren, ezért kérjük minket NE keressetek ezügyben), biztosak vagyunk benne, hogy a nem megfelelő módon rögzített versenyeredmények néhány napon belül rendeződhetnek, és így minden érintett “hozzájuthat” jól megérdemelt hendikepjéhez. 

Szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy a mai napon a Forest Hills GC szakaszainak Slope Indexe, illetve SR/CR adatai megváltoztak, a friss GOLFiGO természetesen már a frissített értékeket mutatja (részben ezért is történt az esti rendszer élesítés).

Szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy a sokak által kedvelt (a 2020-as szezonban 157 baráti játékkör indítva rajta) PLAY alkalmazás (a zöld színű “PLAY”) (nem keverendő össze a hivatalos LiveScore-al) a https://play.golfigo.com címre költözött, a belépések nem változtak és semmi közük a hivatalos GOLFiGO belépésekhez.

Tisztelettel kérjük, hogy MINDEN WHS Hendikeppel kapcsolatos kérdéssel (miért ennyi?, miért nem annyi?) forduljatok az MGSZ HCP/CR Bizottságához, akiknek a messzemenő segítségéért nem lehetünk elég hálásak.

Tisztelettel szeretnénk tájékoztatni Benneteket, miszerint mi (a fejlesztők) a mai naptól kezdődően NEM NYÚLHATUNK a GOLFiGO egyetlen adatához sem, ezért tisztelettel kérjük ne keressetek Bennünket, hogy ez, vagy az az adat rossz mert nem javíthatunk semmit (csak kötbérfizetés terhe mellett). Ezzel részben összefüggésben, biztosan nagyon sok remek ötletetek van (lesz), hogy hogyan lehetne még jobb a rendszer, de egyetlen jó ötleteteket sem valósíthatjuk meg (csak kötbérfizetés terhe mellett). A rendszerben egyetlen betűt is, csak az MGSZ által kijelölt hivatalos személyek írásbeli kérésére változtathatunk meg. Nagyon szépen köszönjük megértéseteket!

Milyen plusz szolgáltatást nyújt a GOLFiGO a JÁTÉKOSOK számára, a pályák/klubok kapcsán

- Pályák alapadatai (cím, elérhetőség, stb.
- A klub éves tagsági díjai
- A klub greenfee árai
- Az elütök sr/cr adatai (férfi és női mérések is akár pl. a sárga, akár pl. a piros elütőkre vonatkoztatva) az adatok a 18 szakaszos pályák esetében az első és a hátsó kilenc szakaszokra is külön-külön megtalálhatóak (és publikusak) a rendszerben
- A szakaszok távolságai, a pályaszakaszok és a green-ek grafikái
- A rendszer számon tartja, hogy adott klub mennyi golfkocsival, trolley-val, illetve elektromos trolley-val rendelkezik, így pl. egy versenyre történő nevezés kapcsán figyeli a rendszer, hogy ki igényelt ilyen béreszközöket, és mennyit lehet még kiadni ezekből.
- Pin területek a green-en (nem azonos a verseny pin pozíciójával). Ilyen megoldást tudomásunk szerint jelenleg hazánkban csak az Old Lake GC alkalmaz, amely minden green-t hat felé oszt, és egy baráti játékkör megkezdése előtt vagy akár alatt a rendszer megmutatja, hogy ma pl. a 3-as pin területek vannak kijelölve, ami mondjuk például a 12-es green-en a jobb hátsó sarkot jelenti (grafikával). (Természetesen a verseny pin pozíciói ennél sokkal pontosabban (méterre) behatároltak).
- A pálya Helyi Szabályai is bekerültek a rendszerbe (későbbiek folyamán ezt továbbfejleszteni kívánjuk, oly módon hogy rá lehessen keresni a pálya egyes szakaszaira vonatkozóan is a Helyi Szabályban).
- A hivatalos Pace of Play adatok 3 fős és 4 fős flight-okra vonatkoztatva bekerültek a rendszerbe.

Milyen plusz szolgáltatást nyújt a GOLFiGO a JÁTÉKOSOK számára, az online felület kapcsán

- Versenysorozatok ponttáblázatanák nyomonkövetése. A rendszer lehetőséget biztosít különböző versenyek versenysorozattá történő összefűzésére és ezen sorozatok állását automatikusan kezeli, illetve jeleníti meg, akár pontozásos összeredmény rendszerben (lásd pl. SEIKO FérfiNap), akár elért ütésszám, vagy stablefordpont rendszerben történik a kiértékelés (lásd pl. Continental CGT). A versenysorozatok pontállást a rendszer automatikusan számolja és jeleníti meg a játékosok (felhasználók) számára, a beállításokban meghatározott paraméterek alapján, akár a versenysorozat minden versenyét számolja, vagy akár az adott játékos legjobb x darab, vagy a legjobb x százaléknyi verseny eredményét nyilvántartva.

- Versenynaptár megtekintési lehetőség akár lista, akár naptár nézetben. Azon versenyek amelyeken az adott játékos részt fog venni (benevezett), vagy korábban részt vett, eltérő színnel jelölve (GOLFiGO színű keret) a versenynaptárban, a még könnyebb áttekinthetőség kedvéért. (Természetesen a szövetségi-, illetve a ranglista-versenyek a már jól megszokott módon eltérő színnel (világoszöld/világoskék).

- Játékos kereső menüpont, a játékosok akár névtöredék alapján is kereshetőek, majd a játékos adatlap oldalra érkezve megtalálható az aktuális hcp-jük, anyaklubjuk, aktuális ranglistapontjuk és helyezésük, fényképük (amennyiben a játékos saját maga vagy az anyaklubjának munkatársa feltöltötte azt). Ezenkívül a játékos kedvenc és “mumus” pályaszakasza (eredménnyel), a játékos egyéni szakasz statisztikái a magyar pályák vonatkozásában. A játékosok elért díjainak (kattintható) felsorolása (minden olyan verseny, ahol valamely eredmény kategóriában korábban díjazott volt az adott játékos). (Statisztikák és díjak a 2021-es versenyektől kezdődően)

- Játékos Hcp sorrend: valamennyi magyar játékos, sorrendbe állítva az aktuális hcp-k szerint. Külön oszlopban megjelenítve a játékosok elmúlt 365 napban történt hcp módosulásának mértékét is (2021-től kezdődően)

- Ranglisták: valamennyi ranglista megjelenítése (Junior, Felnőtt, MidAm, Senior, Masters, SuperMasters) a “szokásos” oda-vissza kattintható megoldásokkal. Automata frissítés, a ranglistát érintett verseny lezárásával egy időben, azonnal frissülve.  

- HCP kalkulátor: A beírt hendikep érték után megmutatja, hogy a játékos milyen playing hcp-vel indul a magyar pályákon, beleértve a 18 szakaszos pályák első és hátsó kilenc szakaszainak playing hcp-jét is, illetve keresési lehetőség a férfiakra és a nőkre külön-külön, így például az is megtekinthető, hogy egy férfi játékos milyen playing-el indulna a Pannonia narancs elütőjéről, vagy egy hölgyjátékos a Zala Springs sárga elütőjéről, stb. 

- Játékos saját fiókja, ahol a belépést követően megtekintheti, hogy milyen személyes adatokat tárol róla a saját anyaklubja a GOLFiGO-ban. Belépést követően online nevezni tud valamennyi magyar versenyre. Fényképet tölthet fel a saját adatlapjához. Megtekintheti a saját adatlapját (lásd fentebb játékos kereső menüpont). Megtekintheti a saját hcp történetét (lista, illetve diagram nézetben is). Illetve (a közeljövőben) egy “Mennyi lesz” című almenüpont: Itt minden játékos megnézheti, hogy pl. ha a jelenlegi 11,5 hcp-jével a következő versenyén elindulna pl. az Old Lake-n a sárga elütőről, akkor milyen score-t kell(ene) játszania, hogy a hcp-je javuljon, stagnáljon, vagy romoljon. (Ez, az új WHS tekintetében hatalmas segítséget jelent majd a játékosok számára az “előkalkuláció” területén).

- A Külföldi játékosok “önállóan” benevezhetnek online, bármely hazai versenyre.

A közeljövő további tervei

A GOLFiGO bevezetését követően a versenyszezon elejéig elkészül a TeeTime modul, amelyben a hazai és külföldi játékosok TeeTime-okat (és golfkocsikat) tudnak foglalni, illetve kifizetni a modult igénybevevő klubok pályáin. 

 

Köszönjük szépen, hogy kíváncsiak voltatok rendszerünkre és velünk tartottatok a GOLFiGO plusz szolgáltatásait bemutató “rövid” tárlatvezetésünkön!
"Kis" lépés ez számunkra, de - remélhetőleg - hatalmas lépés a hazai golf számára ?

 

Sok sikert kívánunk mindenkinek az első WHS szezonhoz!


A GOLFiGO csapata

2021.03.05.

Hozzászólások