Egy visszavonultatott labda története

Egyből a Vadrózsán


- Sebők Imre büszke beszámolója -


Ez a történet nem csak golfozóknak szól, mert a sport, legyen az bármennyire is amatőr, mindenki a saját szintjéhez méri azt. Az hogy mennyire vagy kitartó, pontos, állhatatos, megtervezett, vagy éppen a vak véletlen vezette a kezedet, lábadat vagy ütődet.

Történetem friss élmény, ezért gondoltam, hogy leírom, mert lehet nem lesz ilyen többé. Szóval ütöttem egy, egyből a lyukbát (Hole in One) az egyik golfpályán! Akik, járatosok ebben nekik elárulom, hogy ez a tótvázsonyi Vadrózsa Golf Club 7-es szakasz, Par3, 144 méter ±  2

Elütöttem, elrepült jól ment, nem láttam hol van. Ahogy sétáltam közelebb csak úgy özönlöttek a kérdések. Kerestem a szememmel a kis fehér pöttyöt, mint a vadászkutya, persze nem találtam. A greenhez közeledve, nem volt sehol. A „félig üres” énem azt mondta biztos túl gurult. A lyukba nézve viszont ott vigyorgott Z-Star uraság ?

Most jönnek talán majd azok, hogy ki látta?
Egyedül voltam, tanúm nincs, nekem nem is kell rá. Elég a ha én tudom, egyszer nekem is sikerült és sikerüljön az életben mindenkinek egyszer, ha nem ez, akkor más. Hosszabbat, gyorsabban, pontosabban, magasabbra, nagyobbat, nehezebbet, rövidebb idő alatt stb…

...és végezetül miért egy visszavonultatott labda címet adtam ennek a kis írásnak? Mert ez a labda bekerül azon kacatok közé, melyek csak nekem fontosak.
Évek múlva ránézve is eszembe jut majd, ez a nap, metsző hidegével, szerető öleléssel, büszkeséggel, szóval olyan jó érzésekkel, amelyeket mindenkinek szívből kívánok.

2021.03.21.

Hozzászólások