Egy fájdalmas tripla bogey

Módfelett tisztességes eredmény

- Huszti György írása -

A BMW Slovak Open második napján, Csányi Olivér sajnos nem tudta megismételni, parádés nyitónapi teljesítményét. Ma 75-el (+3) zárt, amely bőben benne van a tisztességes eredmény kategóriában. Birdie-ből több is volt (három), mint tegnap, de a 15. szakaszon ütött tripla Bogey erősen kihatott a mai score-ra. Olivér két napot követően, összetett plusz kettes eredményével a T16. helyen áll, és természetesen továbbjutott a legjobb 60 eredmény között a harmadik napra. A záró (negyedik) napra majd a legjobb 45 jut tovább, minden bizonnyal Olivérnek ez nem fog gondot okozni, mintahogy biztosak vagyunk abban is, hogy még ezen a versenyen is lesz még a mainál is jobb score-ja.


(A női mezőnyben Sophia Morozova (orosz színekben) két nap után T15. helyen (78 és 75)).

--- --- ---

Első napi beszámolónk:

Csányi Olivér, egyetlen magyar indulóként a Slovak Open-t választotta a Magyar Amatőr Bajnokság mezőnye helyett. Olivérnek égető szüksége van a világranglista pontokra, így döntése teljesen érthető, akceptálható, még akkor is, ha nyilván sajnálhatjuk, hogy a jelenleg talán legjobb formában lévő magyar férfi éljátékos a hétvégét nem Kisorosziban, hanem Bácsfán tölti.

A Welten Golf Clubban ugyanis ma vette kezdetét a négynapos, WAGR minősítésű Slovak Golf Open. A 75 fős férfi mezőny legmagasabb hcp-je 8,5. Az első húsz játékosnak nulla, vagy az alatti a hendikepje. A négynapos megmérettetésen dupla cut lesz, a második nap után a 60 legjobb, majd a harmadik napot követően a 45 legeredményesebb férfi játékos folytathatja a küzdelmeket.

Olivér - ahogy azt az utóbbi hetekben megszokhattuk már Tőle - parádésan játszott az első napon. mínusz egyes eredményével jelenleg a T5. helyen tartózkodik. A Slovak Open-t jelenleg a cseh Jan Jedlicka vezeti a mai mínusz hatos eredményével. 

A női mezőnyben nincs (teljes) magyar induló, Tiszteletbeli “félmagyarként” Sophia Morozova képviseli a hazai golfközeget, Ő jelenleg a 16. helyen áll, a mai - számára minden bizonnyal nem túl rózsás - plusz hatos eredményét követően.

Férfi eredmények itt 

Fotó: Yulia Stepanova Photography

 

2019.06.26.

Hozzászólások